Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel eğitim sistemini 4+4+4 şeklinde kademelendirmesine yönelik çalışmasına eğitimcilerin gösterdiği tepki sürdü. Manisa'da KESK'e bağlı sendikalar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik grup Manolya Meydanı'nda biraraya geldi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in de katılarak destek verdiği grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Remzi Şirin Ak Parti Hükümeti'nin temel eğitimi 4+4+4 şeklinde, siyasal ve ideolojik amaçlarına göre şekillendirmek istediğini ileri sürdü. 4+4+4 sisteminin kanun teklifi TBMM Eğitim Komisyonu'nda görüşülürken yaşanan kavga ve iktidar partisinin zorbaca tavırlarının , hükümetin düzenlemeyi yasalaştırmak için ne kadar kararlı olduğunu gösterdiğini belirten Remzi Şirin şunları söyledi:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Meclis'teki grup konuşmasında 'Hangi dilden anlıyorsanız, o dilden konuşuruz' diyerek, 4+4+4 düzenlemesine itirazı olanlara resmen meydan okumuştur. Biz de buradan kendisine meydan okuyoruz. Biz ülkenin geleceğini kesinlikle sermayenin sözcülerine ve uşaklarına teslim etmeyeceğiz. Hangi siyasal ve ideolojik amaçlarla gündeme getirdiği açıkça belli olan düzenleme biran önce geri çekilmelidir. Düzenleme geri çekilmediği veya mevcut haliyle Meclis gündemine getirildiği takdirde, Türkiye'yi eylem alanına çevireceğiz."

Grup, Manolya Meydanı'ndaki açıklamanın ardından İbrahim Gökçen Bulvarı üzerinden sloganlar atarak Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu'na geldi. Grup el ele tutuşarak okulun çevresinde zincir oluşturup yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra olaysız şekilde dağıldı.