Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi’nin C Blok 9 numaralı koğuşunda bugün saat 12.15'te bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın büyümeden itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınırken, Emniyet ekipleri de cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Yangının koğuşta kalan hükümlüler tarafından çıkarıldığı iddiası üzerine, cezaevine Çevik Kuvvet ekipleri ve panzer sevk edildi. Yangın ardından Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, cezaevine geldi. Yangına müdahale eden bir itfaiye yetkilisi "Koğuşun iç kısmındaki havalandırma kısmında yangın çıktı. Yaptığımız müdahale sonrasında küçük çaplı yangın söndürüldü. Ancak neden çıktığı hakkında bilgimiz yok" dedi.

BAŞSAVCI İSYAN İDDİASINI YALANLADI

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, yangının bir koğuş bahçesinde küçük çaplı çıktığını bildirirken, "Ölen ya da yaralanan, dumandan etkilenen yok. Yangın da söndürüldü. Bunun neticesinde cezaevimizde bir hasar söz konusu değil. İsyan gibi bir konu yok. Durumu inceliyoruz" diye konuştu.

KOŞULLARA TEPKİ

Yangın sırasında cezaevinden tahliye edilen bir tutuklu, yangının cezaevinin koşullarından dolayı sıkıntı ile karşılaşan hükümlüler tarafından çıkarıldığını ve yaklaşık yarım saat boyunca itfaiye ekiplerinin koğuşa sokulmadığını, karşılıklı görüşmeler sonucu itfaiye erlerinin yangına müdahale edebildiği iddia etti.