Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan fabrikanın açılış törenine, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, Maxion Wheels CEO’su Fred Bentley, HL Jantaş ve HL İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, HL İnci Alüminyum Jant Fabrikaları Genel Müdürü Hakan Ünlü, iş ortakları, yurtdışı ve yurtiçi müşterileri katıldı. Mustafa Zaim törende yaptığı konuşmada yeni fabrikada 200 kişiye istihdam sağladığını belirterek, ŞÖYLE DEDİ:

"Diğer fabrikalarımızla birlikte istihdam sağladığımız kişi sayısı 1292’ye yükseldi. 2013 yılında üreteceğimiz 2 milyon alüminyum jantın yüzde 90'ı ihraç edilecek. 2014 yılına kadar 400 milyon dolar ciro ve 300 milyon dolar ihracat hedeflemekteyiz. Ülkemizin en önemli ekonomik sorunlarından biri olan cari açığın kapanmasında katkımızın artmasından dolayı mutluyuz."

Maxion Wheels CEO’su Fred Bentley Türkiye’deki jant tesislerinin performansından çok memnun olduklarını anlatırken, Türk ortaklarına ve çalışanlara teşekkür etti.

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim de açılan yeni fabrikayla jant konusundaki küresel ağırlıklarının daha da önemli bir boyuta ulaşacağını bildirdi.



MHÖ(İÖ/İD)