CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Atik, takım kaptanı Nurettin Sürücüoğlu, öğrenciler Mümin Gülmez, Merve Hatice Çandır, Gökçe Çatlakkaya, Abdullah Candemir, Emre Aksoy, Abdullah Ateş, Arif Saracık, Çağlayan Dalgıç, Burak Çağlıyor ile aracın pilotu gıda mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi Nurcan Elif Güreşci 'Manisa Tarzanı Aracı'nı tanıtı. Pilot Güreşci de gösteri yaptı.

Takım kaptanı Nurettin Sütçüoğlu, dünya çapında birçok ülkeden binlerce öğrencinin daha az yakıtla daha fazla yol almayı amaçlayan araçlar tasarlayıp ürettikleri ve yarışarak test ettikleri Shell Eco-Marathon Yarışması’nın, 1985 yılından bu yana düzenlendiğini belirtti. Sütçüoğlu, “Royal Dutch Shell’in global çapta en büyük sosyal sorumluluk girişimlerinden biri olan etkinliğin Avrupa ayağına 2011 yılında 27 ülkeden 187 takımın birbirinden ilginç tasarımlara sahip araçlarla katıldı. Eco-Magnesia ekibi olarak 2012 yılında Hollanda’nın Rotterdam şehrindeki sokak parkurunda yapılan Avrupa yarışlarına katıldık. 17 - 19 mayıs günlerinde yapılan yarışmada pilotumuz Nurcan Elif Güreşçi’nin kullandığı Manisa Tarzanı isimli aracımız 4’üncü oldu” dedi.

CBÜ’nün 30 bin lira yardım yaptığı üç tekerlekli aracın sponsorluğunu da çeşitli firmalar üstlendi. Güneş enerjisiyle çalışan aracın aküsünün tam dolu olması durumunda 30 kilometre yol yapabildiği belirtildi.