Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile İl Özel İdaresi işbirliğinde hazırlanan 7'den 70'e Hizmetten Hizmete projesi kapsamında, 'Çocuk Bakım Elemanlığı ve Yetiştiriciliği' kursu açıldı. Geçen 2 Temmuz'da başlayan kursa, 20- 45 yaş arasındaki 25 lise mezunu kadın katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitmenleri tarafından verilen kursta kadınlara, sosyal iletişim, çocuk iletişimi, çocuk sağlığı gibi konularda eğitimler veriliyor. Mandolin eşliğinde çocuk şarkıları öğrenen kadınlara ayrıca, örgü ile çocuk oyuncakları yaptırılıyor. 15 Aralık'ta sona erecek kursu başarıyla bitirip sertifika alan kursiyerler hastane, kreş ve çocuk yuvalarında çalışabilecek.

İl Özel İdaresi Proje Sorumlusu Ümran Aydın, kentte yapılan araştırmada çocuk bakımı ve yetiştiriciliğinde eğitimli elaman sıkıntısı yaşandığının anlaşılması üzerine bu kursun açılmasına karar verildiğini söyledi. Aydın, şunları kaydetti:

"Bu sektörde insanların ihtiyaçlarını karşılayacak, işi bilen, eğitimini almış, sertifikası elinde olan kişi sayısı çok az. Genellikle alaylı dediğimiz, bu işi çocukluğundan veya gençliğinden bu yana yapan ve bu meslekten para kazanan insanlar var. Ama bu işin eğitimini alan kişi sayısı çok az. Biz bu eğitimlerle ihtiyaç duyulan yetişmiş ara eleman açığını kapatmaya çalışıyoruz."



DS(EE/BT)