Olay, geçen yıl 2 Mayıs'ta merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Ahmet Hamdi Mert, olaydan 3 ay önce narenciye bahçesinden mandalina çaldığını ileri sürdüğü Yasin Karaca hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine, Mert ile Karaca arasında husumet oluştu. İddiaya göre, hırsızlıkla suçlanan Yasin Karaca, narenciye bahçesine gelerek Ahmet Hamdi Mert'e, "Neden beni mahkemeye verdin?" diye bağırdı, sopayla başına vurup, bayılttıktan sonra bıçakla öldürdü. Karaca, narenciye bahçesinin yan tarafındaki mısır tarlasının bekçisi Yusuf Parlakderi'yi de sopayla başına vurarak yaraladı.

Olayın ardından yakalanıp tutuklanan Yasin Karaca hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme, silahla tehdit, basit yaralama' suçlarından dava açıldı.

Cinayetten ömür boyu, mısır tarlasının bekçisini yaralamaktan 6 yıl 6 ay hapis cezası istenen Yasin Karaca'nın yargılaması tamamlandı.

Sanık Karaca, geçen duruşma da ise kendini kasıp, başını iki tarafa sallayarak, "Ben sana demedim mi kötü olur diye, beni dinlemedim hoca" diyerek agresif hareketlerde bulundu. Halüsinasyon gördüğü sanılan Karaca'nın sevk edildiği sağlık kuruluşundan 'akıl sağlığı yerinde' raporu verildi.

Sopayla yaralanan bekçi Yusuf Parlakderi ise şunları söyledi:

"Sanık önce itekleyerek maktulü yere düşürdü. Omzuna sopa ile vurdu. Müdahale etmek isteyince benim sırtıma da sopa ile vurdu. 'Sen git, ben bunu öldüreceğim. Müdahale etme seni de öldürürüm' dedi. Ben korkup kaçtım. Bir saat sonra döndüğümde bıçaklanarak öldürüldüğünü gördüm."

Mahkeme heyeti, son duruşmada sanık Karaca'yı 'cinayet' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra da sanığın duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezayı 25 yıla indirdi. Yasin Karaca'ya, bahçe bekçisi Yusuf Parlakderi'yi tehdit edip yaraladığı için de ayrıca 10 ay hapis cezası verildi.



MKA(BY/CK)