Feyzullah Mahallesi Çelik Sokak üzerindeki 12 numaralı apartmanın girişinde saat 15.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte aparmanın girişinde bulunan dairede büyük hasar meydana gelirken istinat duvarı da çöktü. Patlamanın ardından bina sakinleri büyük panik yaşadılar ve  kısa sürede binayı terkettiler. Apartman sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve İGDAŞ ekipleri sevkedildi. Polis ekipleri binanın bulunduğu sokağın giriş ve çıkışlarına emniyet şeridi çekerek yaya ve araç trafiğine kapattı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri panik nedeniyle şok geçiren bazı vatandaşlara müdahale ettiler.


Patlamaların ardından binanın içinde kalan iki kız çocuğu, komşuları tarafından binadan çıkarıldı ve çocuklar sokakta polisin çektiği emniyet şeridinin arkasında kendilerini bekleyen yakınlarına koştu. Patlamanın meydana geldiği sırada binada bulunan vatandaşlar "Deprem oluyor sandık" dediler.


Patlamanın şiddetiyle istinat duvarının tamamı ile giriş kattaki dairenin bir duvarı da çöktü. Bazı vatandaşlar binanın girişindeki İSKİ hattında sızma olduğunu,bu nedenle doğalgaz boru hattının aşındığını ve patlamanın bu nedenle meydana geldiğini öne sürdü. Patlamanın ardından olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri binanın girişindeki gazı kesti. Bu sırada hattan sızan gaz sesini duyan vatandaşlar koşarak olay yerinden uzaklaştı. 


Binaya apartman sakinlerinin girişine izin verilmezken ekiplerin çalışmaları devam ediyor.


(BB) (FOTOĞRAF)