M.Akif ERDEM/İSTANBUL,   Maltepe'de spor salonu işleten Milli Taekwondocu Ahmet Sarı ve fitnes salonunun hocası Emrah Kaygusuz, aynı apartmanda oturan bir kişi ile aralarında park sorunu yüzünden çıkan tartışma sonucu silahla vurularak öldürüldü.

 

Olay dün gece saat 23.00 sıralarında Altay Çeşme Mahallesi Saldıray Çıkmazında meydana geldi. Burada taekwondo ve fitnes salonu işleten Milli Taekwondocu Ahmet Sarı (49) ve Sarı'nın salonunda fitnes hocası olan Emrah Kaygusuz ile aynı apartmanda oturan bir kişi arasında araç parketmesi yüzünden tartışma çıktı. İddialara göre Ahmet Sarı ve Emrah Kaygusuz otomobilini spor salonunun önüne parkeden Burçin E.'yi uyardı. Burçin E., aracını kaldırmazken, yine iddiaya göre taraflar arasında küfürlü tartışma yaşandı.  Burçin E., uyarılara rağmen aracını spor salonunun önüne bırakıp üst kattaki evine çıktı. Tam tartışma sona erdi diye düşünülürken Burçin E., kısa süre sonra evinden elinde silahla aşağı dönüp Ahmet Sarı ve Emrah Kaygusuz'a ateş etti. Ahmet Sarı'ya 4, Emrah Kaygusuz'a ise 1 kurşun isabet ederken saldırgan Burçin E., olay yerinden kaçtı. Ahmet Sarı olay yerinde Emrah kaygusuz ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayla ilgili olarak konuşan Ahmet Sarı'nın arkadaşları, "Hocamızla karşı taraf arasında otomobilin park edilmesi yüzünden bir tartışma yaşandı. Karşı taraf alkollüydü küfürler ediyordu. Daha sonra yukarıya çıkıp silahla geri geldi ateş etti" diye konuştular. Taekwondo alanında birçok başarısı olduğu öğrenilen Ahmet Sarı'nın Milli Takımlarda antrenörlük görevlerinde de bulunduğu öğrenilirken, Ahmet Sarı ve Emrah Kaygusuz'un cenazeleri, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Cenazelerin gönderilmesi sırasında Ahmet Sarı ve Emrah Kaygusuz'un yakınları gözyaşlarına boğuldu.


Polis olayın ardından kayıplara karışan cinayet şüphelisi  Burçin E.'yi yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.


MAE (MK) (FOTOĞRAF)