Girne Mahallesi, Demet Sokak Doğuşkent Sitesi'ndaki 10 katlı apartmanın 6. katında oturan Öner B., (25), bugün saat 11.00 sıralarında evde annesi ve kız kardeşiyle tartıştı. Tartışmanın ardından sinir krizi geçiren Öner B., beyzbol sopasıyla annesi Emine ile kızkardeşi  Gülcan Kurt'a saldırdı. Şizofren hastası olduğu ileri sürülen Öner B., gürültüler üzerine evlerine gelen komşusu Turgut Alan'ı da beyzbol sopasıyla yaraladı. Gürültüler üzerine apartman sakinleri olay yerine polis ve ambulans ekipleri çağırdı. Öner B.'nin beyzbol sopalı saldırısı sonucu başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan annesi ile kızkardeşi ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne komşu Turgut Alan ise Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.

Annesi, kızkardeşi ve komşusunu yaralayan Öner B., daha sonra kendisini eve kilitleyerek olay yerine gelen polis ekiplerine kapıyı açmadı. Polisin uzun süren ikna çabalarına rağmen Öner B., kapıyı açmamakta direnirken olay yerine özel özel harekat polisleri ve itfaiye ekipleri çağırıldı. Bu sırada okuldan eve geldiğinde binanın önünde olayı öğrenen küçük bir kız çocuğu da yakını tarafından güçlükle teselli edildi. Olayın şokuyla pencerelere çıkan bina sakinlerinden bir kadın "Emine hanımın oğlu kendisini odaya kilitledi 3 kişiyi yaraladı. Annesi hastanede" diyerek başka bir komşusuna olayı anlattı.

Yaklaşık bir buçuk saat sonra olay yerine gelen kar maskeli çelik yelekli ve uzun namlulu silah taşıyan özel harekat polisleri binanın 6. katındaki Öner B.'nin bulunduğu daireye çıktılar. Yapılan operasyon sonucu, elinde bıçakla kendisini odaya kilitleyen Öner B., etkisiz hale getirildi. Elleri arkadan kelepçelenen Öner B., ekip otosuyla polis merkezine götürülürken basın mensuplarına poz vererek anlamsız sözler sarfetti.

Yaklaşık 2 saat süren dehşet anları özel harekat polislerinin operasyonuyla son bulurken yaralanan 3 kişinin tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.


MAE-MD (FOTOĞRAF)


Bilgi için: Öner B: Öner Boy