Edirne'deki tören, sabah Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Edirne Valisi Gökhan Sözer, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Çelenklerin konulması ardından öğrenciler, Belediye bandosu eşliğinde törenlerin yapılacağı 25 Kasım Stadyumu'na kadar yürüdü. Buradaki törenlerde Edirne Valisi Gökhan Sözer, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tören aracına binerek halkı ve öğrencileri selamladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ilköğretim okulları arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

İstiklal Marşı'nın okunması ardından öğrenciler tören geçişi yaptı, daha renkli kıyafetleriyle hazırladıkları gösterilerini sunan öğrenciler büyük beğeni topladı. Törene Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Sırbistan’dan gelen öğrenciler de katılarak gösteri yaptı.

TEKİRDAĞ’DAKİ TÖRENLER

Tekirdağ'da törenler ilk olarak valilik bahçesinde Atatürk anıtında başladı. Anıta çelenk koyan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç daha sonra törenlerin devam ettiği Namık Kemal Stadı'nda halkı selamladı ve bayramlarını kutladı. Hava sıcaklığının 20 dereceye olduğu törenler sırasında bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Statta hazır bekleyen 112 Sağlık ekipleri tarafından ambulansa taşınan öğrenciler bir süre gölgede dinlendikten sonra törenlere devam etti.

KAYMAKAMDAN ÖĞRETMENE TÜRBAN VETOSU

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’ndeki törenlerde Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda dereceye giren öğrencilerle birlikte ödül almak için sahaya çıkan türbanlı öğretmen Safiye Erdoğan, Malkara Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu tarafından fotoğraf karesinde alınmadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ödül töreninde türban krizi yaşandı. Malkara’daki törenler sabah saatlerinde Hükümet konağı önünde çelenklerin sunumunu ile başladı. Daha sonra 14 Kasım Şehir Stadında devam etti. Geçen hafta Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ilköğretim öğrencilerine yönelik ‘Bu Benim Eserim’ Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda Kozyörük İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘kay prit’ isimli projeyle bölge sergisinde 263 eserden ilk 20 eser arasında yer aldı.

Projeyi hazırlayan Kozyörük İlköğretim Okulu öğrencilerinden Hilal Kay ve Özge Eylem Demir ile Fen Bilgisi ve danışman öğretmen Safiye Erdoğan, Malkara Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu tarafından ödüle layık görüldü. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ödül töreninde isimleri okunarak ödüllerini almaları için davet edilen 2 öğrenci ve danışman öğretmen sahaya çıktı. O sırada kürsüye başında türbanla çıkan öğretmen Safiye Erdoğan’ı gören Kaymakam Kadiroğlu proje nedeniyle ödüllendirdiği öğretmeni yanına istemedi. Öğrenciler Kaymakam Kadiroğlu’ndan ödüllerini alıp, fotoğraf çektirirken, türbanlı olduğu için uzaklaştırılan öğretmen Erdoğan fotoğraf karesinde yer almadı.

ÇORLU’DA BAYRAM COŞKUSU

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki törenler sabah saatlerinde Kaymakam Ali Dursun, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan’ın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından buradaki törenler General Basri Saran stadında devam etti. Kaymakam Ali Dursun ve beraberindeki protokol üyeleri tören aracına binerek örencilerin ve halkın bayramını kutladı. Daha resmi geçit geçişi yapan öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi. Törenleri CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’de izledi.

KIRKLARELİ’DEKİ TÖRENLER

Kırklareli'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Törene Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla ile öğrenciler katıldı. Daha sonra Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, makamını geçici olarak Fahri Kasap ilköğretim okulu 5-B sınıfı öğrencisi Zeynep İpek Üstündağ ile 5-A sınıfı öğrencisi Erdem Dikmen’e teslim etti. Kırklareli Atatürk Stadyumu'nda devam eden törenlerde protokol üyeleri halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, 23 Nisan’ın aynı zamanda TBMM’nin açılışının 92’inci yıldönümü olduğunu belirterek, "Bugün Milli iradenin ve Milli Egemenlik dayanağı olan TBMM’nin açılışının 92’nci yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik, huzur ve güven içerisinde kutlamaktayız. Bu gururlu günümüzde hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Öğrencilerin gösterilerini sunduğu törenlerde aileler, çocuklarını heyecanla izledi.

AŞIRI SICAKLAR ÇOCUKLARI UYUTTU

Kırklareli’nin Lüleburgaz’da İlçesi’ndeki törenlere Kazakistan,Bosna-Hersek, Kosova ve Moldova’dan gelen halk oyunları ekipleri de katıldı. Aşırı sıcaklar ve konuşmaların uzaması nedeniyle bazı çocuklar öğretmenlerinin kucaklarında uyukladı.



EÖ,MY(LK/İD)