Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl’e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ilk olarak Bingöl Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Şimşek ve Yılmaz'a brifing veren Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

'KALKINMA YERELDEN BAŞLAR'

Daha sonra konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kalkınmanın yerelden başladığını belirterek şunları söyledi:

"Belediye başkanımızdan çok etkilendim. Sağ olsun çok önemli projeleri yürütüyorlar. Bingöl 80- 90 yıldan beri böylesine hizmet çabası görmemiştir. Burada bir seferberlik var. Belediyemizin mali durumu da iyiye gidiyor. Bu da bizim için çok önemli. Biz kalkınmanın yerelden başladığının farkındayız. Hükümet olarak bölgesel kalkınma projelerine çok kaynak aktarıyoruz. Kalkınma Bakanımız sayın Cevdet Yılmaz’ın eli ile yürütülen, kalkınma ajansları aracılığıyla da çok güzel çalışmalar yapılıyor. İller arasında ciddi yatırım rekabeti var. Yeni teşvik sistemiyle Türkiye’nin doğusu, güneydoğusu, batı ile arayı kapatıyor. Türkiye de genel olarak batı avrupa ile arayı kapatıyor. Bingöl bence şanslı bir ilimiz. Bingöl’de bir huzur var."

'MALİYE BAKANIMIZ ÇOK BAŞARILI'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Maliye Bakanı Şimşek'e övgü dolu sözler sarfederek, "Maliye Bakanımız çok başarılı biri. Bütçemizi derlemede çok başarılı. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek bey ekonomik büyümeden, kalkınmadan yana bir bakanımız. İkisini aynı zamanda savunan bir bakanımız. Biz de her zaman Bingöl ve bu bölgelerle ilgili çalışmalarda sürekli desteğini görüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Serdar Atalay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’ye birek plaket verdi.



AÖ(GG/COŞ)