Ramazan ayında memleketi ve seçim bölgesi Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sason, Kozluk, Hasankeyf ve Beşiri'nin ardından son olarak baba ocağı Gerçüş'te vatandaşlara iftar yemeği verdi. Gerçüş ilçesinde mezun olduğu Anadolu Öğretmen Lisesi'nin bahçesinde yaklaşık 500 kişiye iftar yemeği veren Bakan Mehmet Şimşek'e, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Turhan ve kaymakam Halil Mengi eşlik etti.

Mezun olduğu okulun bahçesinde eşi Esra Şimşek ile birlikte nostalji yaşayan Mehmet Şimşek, "Memleketim ve seçim bölgem olan Batman'a her geldiğimde babamın mezarının bulunduğu ve büyüdüğüm yer olan Gerçüş'e uğramaya çalışıyorum. İlçe sakinlerinin Ramazan bayramını şimdiden kutluyorum. Önemli olan birlik ve beraberliğimizdir. Bayramın kardeşliğe ve huzura vesile olmasını diliyorum" dedi.

İftar yemeğinden sonra aile ziyaretlerinde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Dar gelirli ailelere gıda ve giyim yardımı yapan Şimşek'e vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.


AA/SÖ(GG/AAA)(FOTOGRAF)