Bakan Mehmet Şimşek, Batman'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) sertifika törenine katıldı. Törende AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Ahmet Turhan'ın yanı sıra işadamları da hatır bulundu.

KOSGEB Genel Müdürü Kaplan, son 2 yılda Türkiye'nin 68 ilinde örgütlendiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Hedefimiz; 81 ile ulaşmaktır. Bu hedefe kısa sürede varacağız. 7 destek programında KOBİ'lerin daha da gelişmesini planlıyoruz. İşbirliği, güç birliği programlarıyla 750 bin lirayla KOBİ'leri destekliyoruz. Ancak, bu kadar küçük yapılarla dünyayla yarışamayız. Şu ana kadar 70 bin kişiye ulaştık. Bu sayıyı 100 binlere çıkarmayı planlıyoruz. 70 binin yüzde 40'ı ise bayan müteşebbistir."

Vali Ahmet Turhan ise bölge gündeminde artık yatırım olduğunu, yatırımcılara seslendiğini belirterek, "2023 hedefine ulaşmak için bu bölgede yatırım yapmak gerekiyor. Siyasetten çok artık bu bölgede yatırımlar konuşuluyor. İnadına planlı ve programlı çalışmamız gerekiyor. Bugün de 1 Mayıs, işçilerin ve emekçilerin bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da kutlanmasına izin verilen 1 Mayıs ile birlikte çifte bayramı kutladıklarını söyledi. Şimşek, şunları söyledi:

"Çok şükür bizim dönemimizde işçi bayramı resmileşti. İşçi bayramını kutluyorum. Tüm renkleriyle 1 Mayıs'ın kutlanmasını istiyorum. Açıkçası bugün iki bayramı bir arada kutluyoruz. Ekranlara artık Batman'ın huzuru ve iyi ekonomisi gelsin istiyoruz. Burada huzur olursa Batman da Gaziantep gibi marka şehir olacak. 150 arkadaşımızın sertifika töreninde de bulunmaktan keyif duyuyorum. 2012'de 48 bin firmaya 348 milyon liralık destek sağlanmış. Hem de faiz oranı düşük olan bu desteklerle KOBİ'lerin gelir performanslarını daha da yükseltmeyi amaçlıyoruz. 100 liralık yatırıma 116 liralık destek veriyoruz. Daha önce böyle bir destek yoktu. Vergi indirimi getirdik."

Bakan Şimşek, bölgede yatırım yapanlara da büyük imkan sağladıklarını belirterek, kurumlar vergisinde yüzde 90 indirime gittiklerini söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İşçi-işveren sigorta primini 12 yıl boyunca kaldırdık. Ne prim ne de gelir vergisi istiyoruz. Yatırım yapacak girişimciye bankadan alacak kredinin 7 puanını ödüyoruz. 900 bin liralık bölümünü biz karşılıyoruz. Bundan radikal teşvik yasası ne olabilir ki? Yatırımcının cebine birkaç kuruş para bırakmak lazım. Geçmişte maalesef bu teşvik imkanları suiistimal edildi. Bundan daha radikal teşvik yasası çıkmadı" dedi.



AA(GG/İD)