Olay, bugün saat 09.30 sıralarında Atatük Bulvarı, İzmir Ticaret Odası yanında meydana geldi. Eski Defterdar Yardımcısı da olan Yeminli Mali Müşavir Levent Gençyürek’in ofisine gelen kimliği belirsiz bir kişi, asistana adının Ömer olduğunu söyledikten sonra görüşmek istediğini belirtti. Elindeki beyaz dosyası gösterip bir konu hakkında Gençyürek’in bilgisini almak istediğini dile getiren şüpheli, mali müşavirin asistanı tarafından içeriye alındı.

5 KEZ ATEŞ ETTİ, TABANCA TUTUKLUK YAPTI

Şüpheli, Levent Gençyürek’in bulunduğu odaya girer girmez belindeki tabancayı çıkartıp peş peşe ateş etmeye başladı. Bu sırada kaçmaya çalışan Gençyürek’in müdahale ettiği saldırgan, arbede sırasında tabancanın da tutukluk yapması üzerine paniğe kapıldı. Tabancayı da ofiste yere atan erkek saldırgan, hızla uzaklaştı. Olayın ardından alarma geçen polis ekiplerinin çevredeki araştırmalarında saldırganın izine ulaşılamadı.

KAMERALAR KAYDETTİ

Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekiplerin çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarındaki araştırmalarından, saldırgan ile ona yardım ettiği belirlenin bir kişinin de görüntüleri tespit edildi. Kayıtlarda, iki şüphelinin, Yeminli Mali Müşavir Levent Gençyürek’in ofisinin yakına gelerek beklemeye başladığı, ardından da içeriye girip saldırıyı gerçekleştirdikten sonra ise kaçtıkları görüldü.

DAHA ÖNCE DE GELMİŞ

Bu arada, işyeri çalışlarına da izlettirilen görüntüler sonrasında, saldırganla ortak hareket eden kişinin yaklaşık bir hafta önce yine Levent Gençyürek’in ofisine geldiği, bilgi almak istediğini söylediği ancak sonrasında ise yanlış isim ve telefon numarası bırakarak ayrıldığı ortaya çıktı. Saldırının şokunu atlattıktan sonra ifadesine başvurulan Levent Gençyürek, şüphelileri tanımadığını ayrıca kimseyle bir husumetinin bulunmadığını söyledi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.



TY(İÖ/CK)