Olay, Fethiye İlçesi’ne bağlı Göcek Beldesi’ndeki Dereköy Mahallesi Akasya Evleri 9/A’daki villada bugün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İstanbul’da oturan, evli ve 2 çocuk babası işadamı Mehmet Karakaş, yaklaşık 4 yıl önce sahibi olduğu Dünya Plastik adlı firmayı kapattı. İş hayatından çekilen Malatyalı Mehmet Karakaş, Göcek’ten bir villa aldı. Malatya’da da arazisi bulunan Karakaş, zamanın bir bölümünü İstanbul’daki ailesiyle, bir bölümünü Malatya’da, bir bölümünü de Göcek’te geçirmeye başladı.

CESEDİ TEMİZLİKÇİ BULDU

Bir süre önce tek başına Göcek’e gelen Karakaş’ın evine, bugün temizliğe giden kadın, kapıyı açtığında yerdeki kanları görünce şoke oldu. Çığlık atıp yardım isteyen kadını duyanlar jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Eve giren jandarma, yatak odasında Karakaş’ın cesediyle karşılaştı. Yapılan ilk incelemede, Karakaş’ın her iki ayağının üç ayrı yerinde kesikler olduğu ortaya çıktı. Psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen Karakaş’ın cesedinin yanında boş içki şişesinin de bulunduğu bildirildi. Evde herhangi bir intihar notuna rastlanmazken, Karakaş’ın intihar ettiğinin düşünüldüğü belirtildi. Talihsiz işadamının cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

SON SÖZÜ "ÖLÜYORUM" OLDU

Eşi ve bir kızı İstanbul’da yaşayan diğer kızının da Ankara’da üniversite eğitimi aldığı öğrenilen Mehmet Karakaş’ın, dün saat 18.13 sıralarında sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kişisel sayfasına 'Ölüyorum' diye not yazdığı ortaya çıktı. Kişisel sayfasında çocuklarına olan bağlılığını da sık sık dile getiren Karakaş’ın ölümüyle ilgili araştırmalar sürerken, cesedi bulan temizlikçi kadının ifadesine başvurulduğu kaydedildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.