Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde piyasaya sahte para sürdüğü iddia edilen Ç.D.'yi suçüstü yakaladı. Ç.D.'nin verdiği ifadeler doğrultusunda R.Ö. ve C.T. isimli şüpheliler de sahte para ile yakalandı. Şüphelilerin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda 27 adet sahte 50 Liralık banknot olmak üzere toplam bin 350 Lira ele geçirildi. Şüpheliler sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin zehir tacirlerine yönelik yaptığı iki ayrı operasyonda 16,5 kilogram esrar ele geçirildi. Her iki operasyonda da gözaltına alınan K.T., Ç.D. S.B., B.A. ve A.C., isimli şahısların sorgularının ardından 'Satmak maksadıyla uyuşturucu madde bulundurmak ve nakletmek' suçundan çıkarıldıkları mahkemede tutuklandılar. 

Öte yandan kent merkezinde evlere girerek hırsızlık yapan 4 şahısta Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği tarafından yakalandı. Gözaltına alınan şahısların üzerinden çok sayıda ziynet eşyası çıktı. Şüpheliler Y.T., T.Ö. A.Ö ve E.Ö. sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 



MP(MP/RT)