Yeni Belediye Binası yanında 5 bin metrekarelik çadırda kurulan Malatya Kitap Fuarı'nın açılış törenine, projenin mimarlarından Malatya Valisi Ulvi Saran, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Çakır, 2'nci Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Taner Büyükkantarcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, yapılan etkinliğin anlamının büyük olduğunu belirterek, "Türkiye kültürel çalışmalarda büyük mesafeler kaydetti" dedi. Malatya Valisi Ulvi Saran ise yaptığı konuşmada, Kitap Fuarı'nın Malatya açısından çok büyük bir kültürel hamle olduğunu belirterek vatandaşların 6 gün boyunca kitaba doyacaklarını söyledi. Malatya Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen fuarda, şehrin kültür ve sanat yönünden birikiminin ortaya koyulacağını ifade eden Saran, kente gelecek yazar ve şairlerin Malatyalılarla buluşacağını söyledi. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada, Anadolu'da ilk defa bu kadar büyük ölçekli bir fuar düzenlendiğini belirterek bölgede bir ilki gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Doğan, Bilgi, İletişim, Pegasus, İş Bankası, Yapı Kredi, Final, Timaş, Kitaplar, Alfa, Sel, Hayat, Nesil, Kaynak Kültür Grubu, Metis, Ayrıntı, Akçağ, Ötüken, Damla, Elips, Tübitak, Turkuvaz, Dergah, Kitapevi, TDK, TTK, TDV gibi yayınevlerinin katıldığı Malatya Kitap Fuarı, 6 gün boyunca açık olacak. Fuarın ilk gününde Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş kitaplarını imzalarken, fuar boyunca ünlü yazar ve şairler okuyucularıyla buluşarak kitaplarını da imzalayacak.



MP(MP/BT)