Aileleri ile birlikte oturmak için özel güvenlikli sitelerde daire kiralamaya çalışan ABD’li askerlere çeşitli engeller çıkartılıyor. Bazı site yönetimleri konuyu referanduma kadar götürdü. Sitede yaşayan insanlara 'ABD’li askerlere ev kiralanmasını istiyor musunuz’ sorusunu soran site yönetimleri olumsuz yanıt alınca ne yapacaklarını şaşırdı. Bazı ev sahipleri "Yasal olmayan bir durum yok, biz evimizi kiraya vermek istiyoruz’ derken, bazı ev sahipleri de "ABD’li askerler gelirse huzurumuz kaçar" diye konuştu.

‘Referandum’ öncesi ev kiralayan ABD’li askerlerle ilgili şikâyetlerin de kesilmeden devam ettiği belirtildi. Fahri Kayahan Bulvarı'nda bir sitede oturanlar site yönetimine dilekçe vererek "ABD’li askerlerle asansörde karşılaşıyoruz. Bize selam veriyorlar, biz selam vermelerinden rahatsız oluyoruz" diyerek şikayetlerini iletti

TÜRKÇE ÖĞRENİYORLAR

Kürecik NATO üssünde görevli ABD'li askerler halkla diyalog kurabilmek için Türkçe öğrenmeye başladı. Market ve pazarlara alışveriş için çıkan ABD’li askerler en çok 'Merhaba', 'Selamın Aleykum', 'İyi akşamlar', 'Kaç Lira' gibi kelimeler ile Malatyalılar'la temas kurmaya çalışıyor.



MP(MP/İD)