Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen 7 Aralık’ta gerçekleştirilen takibe alınan bir şüphelinin ev ve otomobilinde arama yapıldı. Eğitimli polis köpekleriyle yapılan aramada, otomobilin bagaj kısmında poşet içerisinde toplam 39 kilo 174 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan kimliği açıklanmayan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ekiplerinin gerçekleştirdiği diğer bir operasyonda da bir araçta yapılan aramalarda stepne lastik içerisine gizlenmiş 49 kilo 552 gram esrar ele geçirildi. Aracın gözaltına alınan sürücüsü de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ekiplerin son operasyonu ise geçen Haziran ayında 6 üyesi tutuklanan çetenin dışarıdaki elemanlarına yönelik oldu. Operasyonu devam ettiren polisler, birçok ev ve işyerine eş zamanlı baskınlar düzenledi. Yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, 3 şarjör, 6 fişek, 1 ruhsatsız otomatik pompalı tüfek ve 10 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 7 çete üyesi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



CÖ(MP/SS)