Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan'a ulaştırılan bir ihbarın ardından soruşturma başlatıldı. Savcılığın talimatıyla herekete geçen Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Malatya, İstanbul, Diyarbakır, Mersin ve Ankara'da eş zamanlı operasyonlar yaptı. 10 Nisan’da gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda Malatya’dan 25, Diyarbakır’dan 2, İstanbul’dan 1, Mersin’den 1 ve Ankara'dan 1 şüpheli olmak üzere toplam 30 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilere ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 5 ruhsatsız tabanca, 3 kuru sıkıdan çevrilme tabanca, 8 şarjör, 9 mm çapında 27 fişek, ucu bilyeli 9 fişek, 2 bıçak, 1801 ecstasy hap ve 19 kilo 842 gram esrar ele geçirildi.

Hepsi Malatya'ya getirilen şüpheliler Emniyet'teki sorgularının ardından 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' suçlamasıyla bugün sabah erken saatlerde Adliye'ye sevk edildi.

Şüphelilerin Malatya’da 16 ayrı suça karıştıkları öğrenilirken, aynı soruşturma kapsamında ara yakalama kararları ile de daha önceden gözaltına alınan 6 şüphelinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları bildirildi.