Romanya'dan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na (Erdemir) hurda demir getiren 'ST.Fılıp' adlı kuru yük gemisi, yükünü boşalttıktan sonra saat 23.00 sıralarında Bulgaristan'a doğru yola çıktı. Ukraynalı 8 personeli bulunan gemi, yaklaşık 6 mil açıkta makine dairesinden su almaya başladı. Kaptanın acil yardım çağrısında bulunması üzerine Ereğli Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Erdemir römorkörlerini bölgeye sevk etti.

Kaymakam İbrahim Çay, Sahil Güvenlik ve Erdemir ekipleriyle birlikte geminin bağlı bulunduğu acenteye ait botlar ve bölgedeki 2 yük gemisinin de su alan geminin etrafında gerekli tedbiri aldığını söyledi. Kaymakam Çay, gemideki su sızıntısının ise kontrol altına alındığını açıkladı. Kaymakam Çay, şu anda batma tehlikesi bulunmayan geminin güvenli bir şekilde tersaneye çekilmesi için çalışma yapıldığını kaydetti. Kaymakam Çay, şöyle dedi:

"Geminin etrafında tüm tedbirler alındı. Su sızıntısı minimum seviyeye indirilmiş durumda. Şuan bir tehlike yok. Ancak deniz bu, ne olacağı belli olmaz. Bunun için de tedbirler alındı. Gemi, romorkörlerle güvenli bir şekilde tersaneye çekilecek. Bunun için çalışmalar sürdürülüyor."

Geçen 31 Ocak'ta Ereğli açıklarında fırtına nedeniyle batan 'Vera' adlı kuru yük gemisinin 10'u Ukrayna, 1'i Gürcistan uyruklu 11 mürettebatından 3'ü sağ kurtarılırken, 2'sinin cesedine ulaşılmıştı. Kayıp 6 mürettebat ise hala bulunamadı.

İÇ(EE)