Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) davetlisi olarak, beraberinde Başbakan Yardımcısı Vladimir Peshevski, Devlet Bakanları Hadi Nezir, Vele Samak ile birlikte Kayseri’ye gelen Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Organize Sanayi Bölgesine giderek, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile bir görüşme yaptı.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ve Kayseri GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş ‘ın da hazır bulunduğu görüşme sırasında Avrupa’da ekonomik kriz olmasına karşın, Türkiye’nin ekonomik alanda iyi bir dönem geçirdiğini belirten konuk başbakan, Makedonya’daki yatırım ve ticari ilişkiler konusunda Türk işadamlarına açık olduklarını söyledi.

4 GÜNDE 7 KENTİ GEZECEĞİM

Makedonya ve Türkiye'nin kardeş ülke olduğunu belirten Gruevski, "Kayseri’de bulunmaktan çok mutluyum. Türkiye, her zaman bize destek olmuştur. Makedonya ile Türkiye kardeş ülkedir. Siyasi ilişkilerimizdeki sıcaklığı, ticari yaşantıda görmek ve geliştirmek istiyoruz. Ekonomik anlamda birbirimizi desteklemeliyiz. Türkiye’de bulunduğum 4 günlük dönemde 7 kenti gezeceğim" dedi.

ERDOĞAN ARKADAŞIM

Kayseri’nin de arasında bulunduğu 6 kentte ekonomik görüşmeler yapacağını kaydeden konuk başbakan, ülkesindeki ticari faliyetleri ve yatırımları dile getireceğini ifade etti.

Ankara’da ise siyasi bir görüşme yapacağını söyleyen Gruevski, "Recep Tayyip Erdoğan benim arkadaşım. Kendisiyle siyasi konuda zevkli bir görüşme yapacağım. Kayserili firmaların da Makedonya’da özellikle mobilya sektöründe satış yerleri olmasından mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ise Makedonya Başbakanı'nı Kayseri’de görmekten ve kendilerini ziyaret etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Makedonya ile olan siyasi ilişkilerimizi, ekonomik açıdan da geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız’’ şeklinde konuştu. 

Makedonya Başbakanı Gruevski, Boydak Center’den ayrıldıktan sonra Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada Kayserili işadamlarına ülkesinin ticari faliyetleri hakkında bilgi veren Gruevski, ülkesine yatırım yapılması konusunda sanayicilere çağrıda bulundu.



OE,DÖ(OE/AK)