Ölüdeniz Kumburnu Plajı'nın güneyindeki 65 metre yüksekliğindeki kayalıklarda mahsur kalan keçi, dün saat 11.00 sıralarında yüzmek için plaja gelen tatilciler tarafından fark edildi. Beslenmek için indiği kayalığın sarp yamacında kalan keçi, bulunduğu yerden kurtulamadı. Saat 17.00'ye kadar keçinin kayalıklardan kendi çabasıyla inmesini bekleyen tatilciler, jandarma ve itfaiyeden yardım istedi. Ancak jandarma ve itfaiye, keçiyi kurtaracak donanımları olmadığı gerekçesi müdahale edemedi. Çaresizlik içinde 2 saat daha bekleyen tatilciler daha sonra AKUT Fethiye ekibine bilgi vererek yardım istedi.

ORUÇLARINI SUYLA AÇTILAR

Keçiyi kurtarmak için operasyon başlatan AKUT Fethiye ekibi, saat 19.30'da keçinin mahsur kaldığı bölgeye gelerek hazırlıklara başladı. Ekipler kurdukları istasyonun ardından halatlar yardımıyla kayalıklara inmek için çalışma başlattı. Bu sırada iftar topunun patlaması üzerine oruçlu olan AKUT üyeleri, oruçlarını operasyon sırasında suyla açmakla yetindi.

KEÇİDEN BOYNUZ DARBESİ

25 metrelik inişin ardından kayalıkların sarp kısmında mahsur kalan keçiye ulaşan ekipler, hiç beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı. Kendisini kurtarmaya gelen AKUT görevlilerine güçlük çıkaran keçi, kontrol altına alınamadı. Kendisini yakalamaya çalışan görevlilere boynuz darbeleriyle karşılık veren keçinin sakinleşmesi için yarım saat boyunca uğraş verildi. Boynuzlarına geçirilen halatla kontrol altına alınan keçinin kayalıklardan düşmemesi için büyük çaba gösterildi. Tüm güvenlik önlemlerini alan ekipler ardından keçiyi yere indirmeye başladı.

4 SAATTE KURTARILDI

File içinde kayalıklardan sarkıtılan keçi, güçlükle aşağı indirildi. İnişin tamamlanmasının ardından keçi önce içine konulduğu fileden çıkarıldı, ardından boynuzlarına bağlanan ip çözüldü. 4 saat süren çalışmanın ardından kurtarılan ve bitkin olduğu için güçlükle ayakta duran keçi, daha sonra yere yatarak dinlendi. AKUT görevlileri herhangi bir yarası bulunmayan keçinin susuzluğunu ise avuçlarından su içirerek giderdi. Kayalıklarda 2 gündür mahsur kaldığı belirlenen keçinin sahibine ulaşılamadı. AKUT aracına bindirilen keçi, Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim edildi.

'BİZİM İŞİMİZ CAN KURTARMAK'

Can kurtarmak için çalıştıklarını belirten AKUT Fethiye Ekip Lideri Ersin Gür, insan ya da hayvan ayırımı yapmadan görevlerini yaptıklarını söyledi. Operasyonun detaylarına ilişkin bilgi veren Gür, "Tatilcilerin ihbarı üzerine buraya geldik. Binlerce turisti ağırlayan bir beldede herkesin gözü önünde bir hayvanın ölmesine göz yumamazdık. Mübarek günlerde hayvanın kurtarılmasına vesile olduğumuz için mutluyuz. Mahsur kalan keçiyi yukarı çekmek zor olacağı için aşağı indirmeyi tercih ettik. 25 metrelik inişin ardından gevenlik önlemlerimizi güncelleyerek inişi gerçekleştirdik. Hayvan yorgunluk dışında gayet sağlıklı gözüküyor" diye konuştu.