Edirne Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Trakya Üniversitesi arasında yapılan protokolle, Sağlık ve Spor Dairesi Başkanlığı Düşünce Edebiyat ve Tiyatro Topluluğu öğrencileri, cezaevinde Ferhan Şensoy'un yazdığı 'Kahraman Bakkal Süper Markete Karşı' adlı oyunu sergiledi. Tarım Açık Cezaevi tiyatro salonunda sahnelenen oyunu, Edirne Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Hakim Tayyip Özyılmaz, Cezaevi Müdürü Ufuk Aslan, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Erengül Özdemir ile 160 mahkum izledi.

İki perdelik oyunda, üniversite öğrencileri bir bakkalın güçlü bir süpermarketle olan mücadelesini sahneledi. Oldukça eğlenceli geçen oyunda, mahkumlar kahkahalara boğuldu. Edirne Tarım Açık Cezaevi Müdürü Ufuk Aslan, tiyatro oyunu ile mahkumlara bir nebze olsun moral vermeyi hedeflediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Trakya Üniversitesi öğrencileri cezaevinde bulunanların yoğun iş tempoları, streslerini bir nebze olsun azaltmak için kurumumuzda bir oyun sergiliyor. Bu oyunlar ile kurumda kalanların cezalarının ardından uyum yeniden toplama uyum sağlamasını hedefliyoruz. Onların insanlarla bir arada yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla bu geceyi düzenledik. Onlarda bu oyundan oldukça memnun kaldılar, emeği geçenlere teşekkür ederim."

Yaklaşık 2 saat süren tiyatro sonunda Tarım Açık Cezaevi'nde kalan mahkumlar, öğrencileri ayakta alkışladı.



EÖ(LK/BT)