Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesine bağlı Dokuzçeltik Köyü'nde 28 Ağustos 2010 günü iki aile arasında çıkan silahlı kavgaya müdahale ederken, vurularak şehit olan polis memuru Özkan Yiğen'in kardeşi polis memuru Özgür Yiğen, 1 Mart 2011 tarihli duruşmaya mağdur sıfatıyla katıldı. Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Özgür Yiğen silahını çekerek tutuklu sanıklar Salih Tanrıverdi, Ramazan Tanrıverdi, Mehmet Emin Tanrıverdi, Murat Tanrıverdi, Aziz Tanrıverdi ve Muhuttin Tanrıverdi'ye doğrultup, "Hepinizi öldüreceğim, o... çocukları" diyerek küfür etti. Salonda bulunan jandarma ve polis tarafından etkisiz hale getirilen Ankara'da görevli polis memuru Özgür Yiğen gözaltına alındı.

5 GÜN TUTUKLU KALDI

Çıkarıldığı mahkemece tutuklandıktan sonra itiraz üzerine 5 gün sonra serbest bırakılan Özgür Yiğen hakkında Diyarbakır 3'Üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, ilk duruşmada karara bağlandı. Duruşmaya katılan tutuksuz sanık Özgür Yiğen ve mağdurlar daha önce verdikleri ifadeleri tekrar ettiklerini belirtti.

Daha sonra mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Seçil Akman, sanığın üzerinde bulunan 'Yavuz 16 Compact' marka tabancayla, duruşma salonunda bulunan sanıklara "Hepinizi öldüreceğim o..cocukları" diye hakaret ve tehdit ettiğini belirterek,  'Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', 'Silahla tehdit ve hakaret' suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

'AĞIR TAHRİK' İNDİRİMİ

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, sanık Özgür Yiğen'e 'Hakaret' suçundan 150 gün adli para cezası 'Silahlı tehdit' suçundan ise 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti her iki suçun 'ağır tahrik' altında işlendiğini belirterek cezaları 65 gün adli para cezası ve 1 yıl 15 gün hapis cezasına indirdi. Mahkeme heyeti her iki ceza ile ilgili 'Hükmün açıklanmasının geri bırakılması'na karar verdi.



FB(GG/COŞ)