‘SAVCI BERK DURUŞMAYA KATILSIN’ TALEBİ

Yıldırım dün avukatları aracılığıyla 10 sayfalık dilekçe vererek ‘kovuşturmanın genişletilmesi’ talebinde bulundu. ‘Şike sahaya yansımamıştır’ yönünde karar veren Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu üyelerinin mahkemeye çağrılarak dinlenilmesini ve duruşma savcısı Ufuk Ermertcan’ın mütalaasında şike ve teşvik ile suçladığı 9 maçın da duruşmada izlenilmesini talep eden Yıldırım ilginç bir talepte daha bulundu. Yıldırım, şike soruşturmasını yürüten ve kendisi hakkında ‘örgüt kurmak’ suçlamasıyla dava açan özel yetkili savcı Mehmet Berk’in de duruşmaya çağrılmasını istedi.

GEREKÇE: YARGILAMAYA KATKI YAPAR

Yıldırım’ın avukatları bu taleplerini, Ceza Muhakemesi Kanunun (CMK) 189. Maddesi'nde yer alan ‘Birden çok Cumhuriyet savcısı ve birden çok avukat aynı zamanda duruşmaya katılabilecekleri gibi aralarında işbölümü de yapabilirler.’ Hükmüne dayandırdı. Savcı Berk’i duruşma salonunda görmek isteyen Yıldırım’ın gerekçesi ise, ‘Yargılamaya yapacağa muhtemel katkılar’ olarak belirtildi.


SİVAS VE GENÇLERBİRLİĞİ TAKIMI DURUŞMADA DİNLENİLSİN


Öte yandan mahkemeye birçok sanık tarafından kovuşturmanın genişletilmesi talebi ulaştı. Mahkemeye taleplerini ulaştıran sanıkların dinlenilmesini talep ettiği tanık sayısının 200’ü aştığı belirtti. Fenerbahçe, Sivasspor ve Gençlerbirliği takımları oyuncularının tamamını tanık olarak dinlenilmesi istedi.


(BB)