90 hanenin bulunduğu Kadı Mahallesi'nde oturan 3 kişinin 20 gün önce şeker komasına girerek hastaneye kaldırılması ve aynı hastalığın çok sayıda kişide görülmesi, mahallede endişe yarattı. Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin'i ziyaretinde durumu anlatarak araştırma yapılmasını istedi. Dr. Bilal Cin, mahalledeki hasta sayısının net olarak belirlenmesini istedi. Mahalle muhtarı Recep Ertürk de Başkan Kalaycı'nın talimatıyla dün mahalledeki hasta sayısını belirlemek için çalışma başlattı. Elindeki listeyle evleri ziyaret eden Ertürk'ün ilk gün yaptığı çalışmada 60 kişinin şeker hastası olduğu saptandı. Tespit çalışması bittiğinde bu sayının artabileceğini belirten Ertürk, bunun da kendilerini korkuttuğunu söyledi.

Kadı Mahallesi Camii İmamı 58 yaşındaki Siyami Erçetin, 2 ay önce şeker hastası olduğunu öğrendiğini, 2007'de ölen babası Ali Erçetin'in de vefatından 5 yıl önce şeker hastalığı nedeniyle sağ bacağının kesildiğini söyledi. Mahallede yaşayanların yıllardan bu yana şeker hastalığıyla mücadele ettiğini ifade eden Erçetin, "Babamın şeker hastalığından bacağı kesilmişti. Benim de durumum öyle olur diye korkuyorum. Bazı arkadaşların parmakları kesildi. Komaya giren hastalar oldu. Yetkililerden bunun nedenini bulmalarını istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ise mahallede yaşayan yaşı 30'un üzerindeki nüfusun üçte ikisinin şeker hastası olduğunu söyledi. Başkan Kalaycı, "İl sağlık müdürüne bu konuyu anlattım. Muhtarımız hasta sayısını belirleyecek ve listeyi İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edeceğiz. Onlar da bir çalışma yapacaklar ve hastalığın nedenini bulmaya çalışacaklar. Sonuca göre de gerekli önlemler alınır diye düşünüyoruz" diye konuştu.



DS,GG(EE/BT)