Olay, merkez Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde geçen 25 Mart'ta meydana geldi. Sokak içerisinde yapılan düğünü 2 katlı binanın çatısından izleyen Halil Şengöz, gelinin düğün yerine gelişi sırasında açılan ateş sonucu, yanağından girip ensesinden çıkan kurşunla öldü. Olayla ilgili 51 yaşındaki Ahmet K., oğlu 17 yaşındaki M.K. ve 19 yaşındaki İsa Kırtay nöbetçi mahkemece tutuklandı. Bir süre sonra İsa Kırtay ile M.K. ara kararla tahliye oldu. Sanıklar hakkında 'olası kasıtla adam öldürme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından 28'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanmalarına başlanan sanıklar suçlamayı kabul etmedi. Vurulma anında kendisinin düğün evinde yemek yediğini ve üzerinde silah bulunmadığını ileri süren Ahmet K., "Oğlumun bana ait tabanca ile ateş ettiğini polisten öğrendim. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi. Ahmet K.'nın oğlu M.K. da ifadesinde, "Gelini getirdiklerinde insanlar silah sıkıyordu. Ben de evden aldığım babama ait tabanca ile 4-5 defa ateş ettim. Bir kişinin yaralandığını öğrenince de silahı sakladım. Benim sıktığım kurşunla öldüğü için saklamadım. Babamdan korktuğum için sakladım. Çok pişmanım. Ayrıca babamın hiç bir suçu yok" diye konuştu. Diğer sanık İsa Kırtay da savunmasında, düğünde av tüfeğiyle ateş ettiğini, ölen çocuğun tabancayla vurulduğunu iddia ederek olayla bir ilgisinin olmadığını savundu.

Ölen Halil'in babası İsa Şengöz da sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


MKA(OA/AAA)(FOTOĞRAF)