Merkez Osmangazi İlçesi Altıparmak Caddesi'nde geçen 21 Kasım sabahı meydana gelen olayda, yolda yürüyen Recep Ulukavak'ın karnına, kimin tabancasından çıktığı belli olmayan kurşun isabet etti. Vurulduğunu ilk anda fark edemeyen Ulukavak, evine gidince midesinde ağrı hissetti ve aynı gün ailesi tarafından Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada çekilen mide filminde karnında kurşun tespit edilen Ulukavak, ameliyat edildi. Durumu kötüleşen ve yoğun bakıma alınan 2 çocuk babası emekli işçi, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

KAMERA KAYITLARINDAN ANLAŞILDI

Altıparmak Caddesi üzerinde, olayın olduğu andaki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan polis ekipleri, Recep Ulukavak'ın, Battal Karacakale'yi tabanca ile yaralayan gazinocu Fikret Balcı'nın silahından çıkan kurşunla vurulduğunu tespit etti. Polis tarafından gözaltına alınan Balcı tutuklandı.

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürmek' ve 'Yaralamak' suçlarından ömür boyu ve 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Fikret Balcı’nın yargılanmasına, olay yerinde keşif yapılarak devam edildi. Tutuklu sanık Fikret Balcı’nın getirilmediği keşifte, mahkeme heyeti daha önce ifadeleri alınan iki görgü tanığını bu kez olay yerinde dinledi. Ulukavak'a yardım ettiklerini söyleyen tanıklar, Fikret Balcı'nın tabancasıyla ateş ettiği anı görmediklerini belirtti.

Keşif sırasında hazır bulunan Recep Ulukavak'ın eşi Birsen Ulukavak, kocasının ölümüne neden olan sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.



SB(FK/COŞ)