İzmir’in Karabağlar ilçesinde, parkta kaydırakta oynadığı sırada kimliği belirsiz magandanın tabancasından çıkan kurşunla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan için polisin soruşturmasının çok yönlü devam ettiği bildirildi.

Olayın ardından çevredeki araştırmalarında mermi kovanını bulamayan polis, tabanca mermisi menzilinde bulunan yaklaşık 1 kilometrelik alanı harita üzerinde belirledi. Ardından da ekipler, bu bölgedeki sokaklarda inceleme yapmaya ve evlerdeki kişilerle tek tek görüşmeye başladı. Bu yöntemle ipucu ya da görgü tanığı bulmaya çalışan polisin, her bilgiyi de anında değerlendirdiği açıklandı. Metal arama dedektörlerini de kullanan polis, olay yerine uzak bir bölgede mermi çekirdeği buldu. Bu çekirdeğin, Umut Ceylan’ın otopsi sırasında vücudundan çıkan çekirdekle karşılaştırılacağı öğrenildi.

TABANCASI OLANLAR DA MERCEK ALTINDA

Bu arada Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yeri bölgesinde oturan ve bulundurma ya da taşıma ruhsatlı tabancası bulunan kişilerin de silahlarına el koydu. Talihsiz Umut’tan çıkan mermi çekirdeğinin, ayrıca kriminal laboratuarında inceleneceği ve bu tabancalardan çıkıp çıkmadığının tespit edileceği bildirildi.



DHA(İÖ/AAA)