Bozyaka İlçesi Bozyaka semtinde oturan Umut Ceylan’ı, anne- babası dün Hüseyin Akdak İlköğretim Okulu’na yazdırdı. Eve dönen Umut, ablası 8 yaşındaki Doğa Ceylan’la akşam yemeğinin ardından evlerinin yaklaşık 100 metre uzağında 5713 Sokak’daki General Asım Gündüz Parkı’na oynamaya gitti. Parktaki diğer çocuklarla oynayan minik Umut, saat 22.30 sıralarında, üzerinde bulunduğu kaydıraktan düştü. Tişörtünden kan sızdığı görülen Umut, oynarken düşüp yaralandı sanılarak önce evine, ardından da hemen hastaneye kaldırıldı. Doktorlar küçük çocuğa hemen müdahale ederken Umut’un eteşli silahtan çıkan kurşunla vurulduğunu belirledi. Doktorların tüm çabasına rağmen Umut kurtarılamadı.

ANNE- BABA YIKILDI

Bir beyaz eşya firmasının satış bölümünde görevli baba 37 yaşındaki Ufuk Ceylan ile ev hanımı anne aynı yaştaki Gülhan Ceylan, daha birkaç dakika önce gülüp oynayan çocuklarının ölüm haberiyle yıkıldı.

Umut Ceylan’ın cesedine İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsi yapıldı. Ateşli silah yaralanması sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Umut’un babası Ufuk ve annesi Gülhan Ceylan da yakınlarıyla Adli Tıp Kurumu önünde çocuklarının cenazesini bekleyip gözyaşı döktü. Baba Ufuk Ceylan, "Umut ağabey gitti, Umut ağabey artık yok" diye feryat etti. Baba Ceylan şunları söyledi:

"Dün eşim kızım ve oğlum bir süre vakit geçirmek için evin yakınındaki parka gitti. Ben de evde kaldım. Yaklaşık 15 dakika sonra kızım koşarak geldi. Umut’un sırtından kan geldiğini söyledi. Aşağıya indiğimde zaten Umut’u parktan getirmişlerdi. Kucağıma verdiklerinde bitkin haldeydi. Hemen hastaneye götürdük. Doktorlar bir saate yakın kalbini çalıştırmak için uğraştı. Daha sonra sırtında, kürek kemiğinin oradan kurşunun, oğlumun kalbine doğru girdiği ortaya çıktı. Benim ve doktorların aklına maganda kurşunu gelmedi. Ama oğlum, maganda kurbanı oldu. Bu saatten sonra, oğlum gittikten sonra sanık bulunsa ne olacak? İki gün sonra unutulacak. Ama o acıyı biz nasıl kaldıracağız, biz nasıl unutacağız?"

'KATİLİ BULUNSUN'

Gözüyaşlı anne Gülhan Ceylan da, "Tek isteğim var oğluma kurşun atanın bulunması. Oğlumun katili bulunsun" dedi. Acılı anne ve baba yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Otopsinin ardından minik çocuğun tabutu aileye teslim edildi. Bu sırada anne Gülhan Ceylan’ın feryatları yine yürekleri dağladı. Gülhan Ceylan, "Tek isteğim oğlumun katilinin bulunması. O kişi şimdi gülüp oynayıp geziyor" diye konuştu.

Minik Umut’un cenazesinin, ikindi vakti Menderes İlçesi’ne bağlı Çatal Köyü’nde toprağa verileceği bildirildi.

POLİSİN ARAŞTIRMASI SÜRÜYOR

Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği’nin başlattığı soruşturma sürüyor. Polisin olay yeri ve çevresindeki araştırmalarından talihsiz Umut’un ölümüne neden olan tabancaya ait mermi kovanının bulunmadığı, çevrede silah sesi duyulmadığı, şüphelilere dair bir ipucunun olmadığı belirtildi. Polisin olay yeri çevresindeki tüm sokaklarda araştırma yaptığı, ayrıca bölgedeki baz istasyonları kayıtlarında da inceleme yapacağı belirtildi. Emniyet görevlileri, uzak mesafeden atılan serseri bir kurşunun Umut’u yaşamından etmiş olabileceğini belirtti. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



TY(İÖ/COŞ)