Olay, cuma gecesi Osmanlı Mahallesi'nde meydana geldi. İsmail A., göğsünden tüfekle vurulmuş olarak Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü ve yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Sağlık ekiplerinin bildirmesi ardından inceleme başlatan polis, İsmail A.'nın yakınlarının ifadesine başvurdu. Yakınları, mahallede bir düğünden ateşlenen tüfeğin saçmalarının evlerinin avlusunda bulunan İsmail'e isabet ettiğini ileri sürdü.

Polis, düğüne katılanların ifadesine başvurarak maganda aramaya başlarken, İsmail A.'nın olay sırasında bulunduğu amcasına ait evde de inceleme başlattı. Düğüne katılanlar kimsenin ateş etmediğini söyledi. Soruşturma devam ederken İsmail A. ise tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı. Polisler, inceleme yaptığı evde kan izlerine rastlayınca, avluda vurulduğu söylenen İsmail A.'nın yakınlarını gözaltına aldı. Polis, İsmail'in amcası İbrahim, 11 yaşındaki kuzeni A.A.'nın da aralarında bulunduğu 7 kişiyi Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürerek sorguladı. Yapılan sorgulamada 11 yaşındaki A.A., evde bulunan babası İbrahim'e ait tüfekle oyun oynarken, tetiğe dokunduğunu ve amcasının oğlu İsmail'i vurduğunu itiraf etti.

Diğer aile fertleri de benzer ifadeler vererek, olayın kaza kurşunuyla gerçekleştiğini doğruladı. Şüpheliler, İsmail'in ölümüne yol açan tüfeği de avlunun arka kısmındaki toprak alan gömdüklerini söyledi. Eve yeniden giden polisler, suç aleti tüfeği gömüldüğü yerde buldu.

Kazayla amcasının oğlunun ölümüne yol açan 11 yaşındaki A.A., savcılık talimatıyla ailesine teslim edildi. Olayı gizleyen ve ölüme yol açan tüfeği gömen 6 şüpheli ise, 'Suç delillerini gizlemek' suçundan ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.



DHA(HK/İD)