Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alanya Şubesi'nin yaklaşık 50 üyesi, PTT Alanya Şubesi önünde toplandı. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Eğitim- Sen Alanya Şubesi üyelerinin de yer aldığı gruptakiler, üzerinde 'Unutmadık, unutturmayacağız', 'Sivas'ın ışığını büyütelim', 'Sivas'ın hesabı sorulacak' ve 'Zaman aşımı katliamı haklı çıkaramaz' yazan döviz ve afişler açtı. Eylemciler daha sonra bir süre 'Yobazlar yakıyor, devlet bakıyor' sloganı attı.

Grup adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alanya Şubesi Başkan Yardımcısı Yüksel Okyay, Pir Sultan Abdal'ı anmak üzere Sivas'a giden 33 insanın Madımak Oteli'nde yakılarak katledilmesinin, Ortaçağ vahşetiyle Türkiye'nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırı olduğunu söyledi. 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta yaşanan katliamın üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen hala vicdanlarda kara bir leke olarak durduğunu belirten Okyay, "Bizler insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı kararını tanımıyoruz. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz. Madımak'ta yitirdiğimiz canlarımızı unutmadık. 'Madımak utanç müzesi olsun' demek için 2 Temmuz'da Sivas Madımak'ta buluşmaya çağırıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından eylemciler 'Dün Maraş'ta, bugün Sivas'a, çözüm faşizme karşı savaşta' ve 'Sivas'ın hesabı sorulacak' sloganları atarak dağıldı.