4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle sarı yağmurluk giyen ve baret takan madenciler, bando eşliğinde sloganlar atarak Taksim Meydanı'na yürüdü. Madenciler çevredeki vatandaşlara karanfil dağıttı. Taksim Meydanı'nda, maden kazalarında yaşamını yitiren madenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Grup adına açıklama yapan Madencilik Sektörü Başkanlar Konseyi Birliği Başkanı İsmet Kasapoğlu, Türkiye'nin fedakar madencileriyle birlikte, dünyadaki madencilerin bayramını kutladıklarını söyledi. Mineral kaynakların giderek azaldığını söyleyen Kasapoğlu, ileri teknolojilerde de yeni minerallere ihtiyaç olduğunu belirtti.


Kasapoğlu, "Atatürk'ün bizlere emanet ettiği güzel vatanımızın sahip olduğu bütün değerleri bir an önce bulup ortaya çıkarmak zorundayız. Bunun için de 'Ulusal Madencilik' politikamızın tespitinde geç kalmış bulunuyoruz. Yöneticilerimizi ve yüce halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.


 Etkinliğe, Madencilik Sektörü Başkanlar Konseyi Birliği, Türkiye Madenciler Derneği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, İTÜ Maden Fakültesi,İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Agrega Üreticileri Birliği, Seramik Cam ve Çimento Hammadde Üreticileri Derneği ve Genç Maden İşletmecileri Derneği üyeleri katıldı.


ÜÇ (MK) (FOTOĞRAF)