Kilimli Beldesi'ndeki TTK Karadon Müessese Müdürlüğü, Kamu Konutları Yönetmeliği gereği, lojmanda 5 yılını dolduran 270 madenciden, evleri 45 gün içinde boşaltmalarını istedi. Boşaltılacak lojmanlara, yönetmelik gereği lojman sırasında bekleyen yeni madencilerin yerleştirileceği belirtilirken, lojmandan çıkmak istemeyen madencilerin eşleri ve çocukları duruma tepki gösterdi.

'270 AİLE BİR ANDA EV BULAMAZ'

Karadon Mahallesi Uzun Sokak'taki İşçi Sitesi'nde oturan madenci eşleri, bu sabah Karadon Müessese Müdürlüğü'ne yürüdü. Kararı alkışlarla protesto eden madenci eşleri, 270 ailenin bir anda ev bulmasının mümkün olmadığını söyledi. 3 çocuk annesi 36 yaşındaki Semra Sağlam, şöyle dedi:

"25 yıl lojmanda oturup emekli olan işçiler var. Oturduğumuz yerde bir çok lojman boş. Biz evlerimizin çatısını, lavabosunu yaptırdık. Böyle bir şey olacağını bilseydik yatırımımızı ona göre yapardık. Bazı evler hala boş duruyor. Madem o kadar ihtiyaç varsa bu evler 1 yıldır niye boş duruyor? Yeni işçileri ilk olarak boş evlere yerleştirsinler. Kilimli küçük bir yer. 270 kiralık evi nereden bulacağız? 45 günde çıkmamız istediler. Ev göstersinler çıkalım. Gerekirse çadır kuracağız."

Lojman sırasında bekleyen diğer işçilerin şikayetleri üzerine Kamu Konutları Yönetmeliği'ni uygulama kararı alan TTK Genel Müdürlüğü'nün, kurum bünyesinde lojmanda 5 yılını dolduran toplam 600 civarında çalışana tebligat gönderdiği öne sürüldü.



GG(EE/COŞ)