Bursa'nın Orhaneli İlçesi'ne bağlı Erenler Köyü yakınlarındaki patlama bugün saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Mehmet Ali Şahin yönetimindeki 16 N 4166 plakalı dinamit yüklü kamyonun, Erenler Köyü'ne 500 metre uzaklıkta frenlerinin boşaldı. Sürücünün kontrolünden çıkıp devrilen kamyondaki dinamitler peş peşe infilak etmeye başladı.

Kamyonda bulanan ve dinamitten sorumlu olan İrfan Güngör hemen uzaklaşırken, kaçamayan sürücü Mehmet Ali Şahin ve o sırada traktörüyle yoldan geçen Ali Kaygısız patlamada yaralandı.

ORTALIK CEHENNEME DÖNDÜ

Devrilen kamyondaki patlamalar çevre köylerden bile duyulurken, etrafa yayılan kıvılcımlar önce tarladaki anızı, ardından da ormanı tutuşturunca ortalık cehenneme döndü.

Köylülerin güvenlik güçlerine haber vermesiyle olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar sürücü Mehmet Ali Şahin ile Ali Kaygısız, olay yerine ulaşan ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa'ya hastaneye götürülerek tedaviye alındı.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA HAVADAN DESTEK

Orman İşletmesi söndürme ekipleriyle itfaiye, alevlere müdahale etti. Orman İşletmesi'ne ait 5 helikopter ve 1 uçak da söndürme çalışmalarına havadan destek verdi. Alevlerin yakında bulunan akaryakıt istasyonuna sıçrama ihtimaline karşı önlem alındı.

Orhaneli Kaymakamı Serdar Bakır olay yerine gelerek alınan güvenlik önlemleri ve söndürme çalışmalarına nezaret etti. Jandarma, dinamit taşırken kaza yapan kamyonun çevresinde önlem alırken, Orhaneli Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı.