Alparslan Ç'nin, dün akşam saatlerinde Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdüğü, evli ve 2 çocuk babası Ozan Çaplık, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Alparslan Ç., polisteki ifadesinde, aynı ocakta çalışan Ozan Çaplık ile Yeşil Mahalle Tersane Mevkii'nde buluştuklarını belirterek, "Ozan telefonla görüşüyordu. Elektrik direğindeki trafoya yaslandı. Bu sırada titremeye başladı ve yere yığıldı. Ben de taksiyle hastaneye kaldırdım" dedi.

Polisin, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. görevlileriyle söz konusu elektrik direği ve çevresinde yaptığı incelemede elektrik kaçağı tespit edilmedi. Hastane morgunda yapılan ilk incelemede de elektrik akımına kapıldığı yönünde bir bulguya rastlanmayan Ozan Çaplık'ın ölümü şüpheli bulundu. Çaplık'ın cesedinden alınan parça, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Çaplık'ın cesedi, hastane morgundan alınarak Bağlık Mahallesi'nde oturan kız kardeşinin evine götürüldü. Burada yapılan dua sırasında eşi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Çaplık'ın cesedi, duanın ardından toprağa verilmek üzere Çaycuma İlçesi'ne götürüldü. Polis, Ozan Çaplık'ın, çalıştığı maden ocağında bir iş kazası geçirip geçirmediğini araştırıyor.

Evinde yapılan aramada 10 gram esrar ve 3 kutu uyuşturucu hap bulunan Alparslan Ç. ise, ifadesinin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne teslim edildi. Alparslan Ç.'nin, uyuşturucu madde bulundurmak iddiasıyla adliyeye sevk edileceği belirtildi.



GG(EE/İD)