“Umutlar Çiçek Açsın” projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve sosyal etkinlikler devam ediyor. Proje çerçevesinde Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ni ziyaret eden Saruhanlı Anadolu Lisesi öğrencileri, önce madde bağımlığı konusunda uzmanlardan bilgi aldı, ardından da AMATEM’de tedavi görenlerle maç yaptı. Etkinlikte hastane başhekimi Dr. Ahmet Ayer, Okul Müdürü Hüseyin Kırtaş ile Saruhanlı Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan FİFA Hakemi Yunus Yıldırım da yer aldı. Hastaneyi ziyarete gelen öğrencilere ilk olarak AMATEM’de görevli doktor Aslıhan Esnek tarafından madde bağımlığı konusunda kısa bir bilgilendirme eğitimi verildi. Hastane Başhekimi Ayer de etkinlikteki amaçlarının toplumda madde bağımlılığına karşı duyarlılığı artırmak olduğun söyledi. Aynı zamanda sivil toplum ile hastanenin buluşmasını sağlamayı da istediklerini kaydeden Ayer, “Toplumla birlikteliğimizin ve işbirliğimizin olduğunu kamuoyuna göstermek istedik. Hastalar ile öğrencilerimizin kaynaştığının göstergesi olarak bu maçı örnek gösterebiliriz” dedi.

GENÇLERİMİZİ SPORA YÖNLENDİRMEK İSTİYORUZ

FİFA hakemi Yunus Yıldırım da, toplumun artık madde bağımlılığı konusunda duyarlı hale gelmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Hedefimiz gençlerimizi madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek ve önüne geçmek. Gösteri maçı ile gençlerimizi spora yönlendirmek istiyoruz. Ergenlik çağında çıkabilecek bir takım olumsuzlukların önüne sporla geçmek istiyoruz. İnanıyoruz ki bu etkinliğimizle topluma bir mesaj vermiş oluruz” dedi.

Basın mensuplarının, “İlk defa böyle bir farklı maç yöneteceksiniz. Neler söyleyeceksiniz” sorusuna ise Yıldırım, “Bulunduğumuz konum itibariyle bu ve bunun gibi bir takım farklı etkinliklerde yer aldık. Bu maç da benim için bir ilk oluyor” cevabını verdi.

Yıldırım, başhekim Ahmet Ayer ile madde bağımlılığına hayır demek için kırmızı kart gösterdi.

Konuşmaların ardından AMATEM servisinde tedavi görenlerle öğrenciler 4’er kişilik takımlar halinde halı sahada gösteri maçı yaptı. FİFA Hakemi Yunus Yıldırım’ın 45 dakika süren maçı AMATEM bünyesinde tedavi görenler 9-4 kazanarak, sahadan zaferle ayrıldı. Maçın sonunda etkinliğe katılanlara ikramda bulunuldu.