KAMERA GÖRÜNTÜSÜ BULUNAMADI


Kadıköy'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-0 galibiyeti ile biten derbi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili başlatılan soruşturmada polis 20 kişinin ifadesine başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çağırılan 20 kişinin metrobüsün camlarının kırılması ile ilgili ifadeleri alındı. Gasp Büro Amirliği'nde ifadeleri alınan bu kişilerin metrobüste olduklarını kabul ettikleri, ancak camları kırdıkları iddialarını kabul etmedikleri öğrenildi.


Öte yandan polis olaylar sırasında çekilen kamera görüntülerinin incelemesinde metrobüsün camlarını kırarken görüntü bulunmadığını tespit etti. Camları kırılan metrobüste kamera sisteminin bulunduğu ancak kayıt yapmadığı öğrenildi.


POLİSE SU SIKAN YAKALANDI


Bu arada maç sırasında yaşanan olaylar sırasında polise yangın hortumu ile su sıktığı tespit edilen Resul Ç. polis tarafından yakalandı. Bir web tasarım şirketinde çalışan Resul Ç.’nin poliste verdiği ifadesinde yangın hortumu ile su sıktığını kabul ettiği öğrenildi. Resul Ç.’nin biber gazı sıkan polislerden korunmak için su sıktığını yaptıklarından pişman olduğunu söylediği belirtildi. İfadeleri alınan 20 kişi savcının talimatı ile serbest bırakıldı. Polise su sıkan Resul Ç. ise adliyeye sevk edildi.