Karabük'ün Yenice İlçesi Karayolu'nun 3'üncü kilometresinde yer alan Şeker mevkiiden başlayan Şeker Kanyonu'nu geçmek üzere Macera Spor Kulübü üyeleri, hafta sonu doğa yürüyüşü düzenledi. Macera dolu bir gün yaşayan üyeler, 6.5 kilometre uzunluğundaki kanyonun bazı bölümlerini yürüyerek, bazı bölümlerini ise yüzerek tamamladı. Su ve kuş sesleri arasında zorlu bir doğa yürüyüşü olduğunu belirten Macera Spor Genel Koordinatörü Nur Bulut, "Üyelerimizden gelen yoğun istek üzerine Karabük ili sınırları içerisinde bulunan Şeker Kanyonu'na doğa yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Üyelerimiz arasında daha önce bu kanyon içinde yürüyen tercübeli arkadaşlarımız vardı. Hiç kanyon yürüyüşü yapmayan arkadaşlarımız da oldu. Konusunda uzman arkadaşımız Mehmet Kandemir'in kontrolümde macera dolu yürüşümüzü tamamladık" dedi.

Kanyonda doğa yürüşüne katılan arkadaşlarının bu etkinlikten büyük keyif aldığını ve mutlu olduklarını belirten Nur Bulut, "Bu yürüyüşle üyelerimiz kendi öz güvenlerini kazandılar. Doğanın güzelliklerini tanıyorlar, yaşıyorlar ve yeni yeni yerler keşfetmenin mutluluğunu yaşıyorlar. 4-5 Ağustos tarihleri arasında da Kapodokya'da da 'Dolunay' yürüşümüzde ise gece dolunay ışığı altında ve bağlar arasında yürüyüş yapacağız" dedi.

ŞEKER KANYONU

Karabük-Yenice Karayolu'nun 3'üncü kilometresinde yer alan Şeker mevkiinden başlayan kanyonun toplam uzunluğu 6.5 kilometre olup, 2 kilometrelik bölümünden yol geçmekte. Kanyonun bazı bölümleri ancak yüzerek geçilebilior. Kanyonun derinliği 100-250 metre arasında değişiyor. Kanyon kaya tırmanışları için de uygun bir

yapıya sahip.



HÖ(AY/AAA)