Macaristan'ın İstanbul Başkonsolusu Kiss Gabor, Türk- Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ve Macaristan İstanbul Ticaret Ateşesi Mihayl Galosfai ile birlikte Kayseri Valisi Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şerif Yılmaz, Türkiye ile Macaristan’ın tarihi bağlarının güçlü olduğunu söyledi. 2 ülke arasından ticari ve kültürel bağların gelişmesi için bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, Dünya Kupası grup maçında bir süre önce karşı karşıya gelen Macaristan- Türkiye milli maçında açılan Macarca pankarta dikkat çekerek, pankartın kendisini çok duygulandırdığını söyledi. Vali Yılmaz, "İki ülkenin yakın dostluğu var. Spor karşılaşmasındaki pankartta , 'Biz de Atilla’nın torunlarıyız' yazıyordu. Bu pankart beni çok duygulandırdı. Umarım ilişkileriz her alanda daha da gelişir" diye konuştu.

Macaristan İstanbul Başkonsolusu Kiss Gabor ise konuşmasına Türkçe, "Sayın Valim iyi bayramlar" diyerek başladı. Kayseri’ye ikinci kez geldiğini dile getiren Gabor, şöyle konuştu:

"Kayseri’deki büyüme çok dikkatimi çekti. Biliyoruz, Kayseri Anadolu’nun göz bebeği. Kasım ayında Kayseri’de Macar günleri etkinliği düzenlemeyi amaçlıyoruz. O etkinlikte Kayserililer’e, Macaristan’ı daha yakından tanıtmak istiyoruz. Kayseri’ye de bu konuda temaslarda bulunmak için geldik."

Macar işadamlarının Kayseri’ye yatırım konusuna da sıcak baktıklarını ifade eden Gabor, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de gelişmesini ümit ettiklerini kaydetti.

Macaristan- Türkiye milli maçının da dostça geçtiğini hatırlatan Başkonsolos Gabor, "Umarım 3-1’lik skor sizi, bize düşman yapmaz" şeklindeki esprisi güldürdü.

Ardından Vali Yılmaz, misafirlerine Kayseri’ye özgü çeşitli hediyeler verdi.



CZ(OE/SS)