Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yaşayan fizik öğretmeni Ildiko Szatai, gönlünü internette tanıştığı ve 8 ay yazıştığı inşaat işçisi 30 yaşındaki Mesut Algan'a kaptırdı. Algan, aşık olduğu ve evlenmeye karar verdiği Türk gencinin ailesiyle tanışmak için 45 gün önce Nazilli'ye geldi. Hıristiyan olan Szatai, burada İslamiyeti araştırıp Kuran-ı Kerim hakkında bilgi aldı. Kuran-ı Kerim'den etkilenen Szatai, Müslüman olma kararı aldı. Szatai, erkek arkadaşı Mesut Algan ile birlikte Nazilli Müftülüğü'ne başvurdu.

Szatai, müftü Hasan Hüsnü Sula'dan ihtida belgesi alıp Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Adını da 'Elif' olarak değiştiren Szatai, "Kuran-ı Kerim'de anlatılanların tamamı bana mantıklı geldi. Etkilendim. Müslüman olma kararı aldım. Türkiye'yi görüp, Mesut'un ailesiyle iyice tanıştıktan sonra bu kararımın doğru olduğunu bir kez daha anladım. Ailemde Müslüman olduğumu biliyor. Bu durumu saygı ile karşıladılar. Onlar da ben de mutluyum. Sonuçta bu tür kararları insanlar birbirlerine bağlı kalmadan alabiliyorlar" dedi.

Mesut Algan'ın da önümüzdeki günlerde ailesiyle Macaristan'a gidip genç kızın ailesi ile tanışacağı ve birlikte düğün tarihi kararlaştıracakları öğrenildi.



MG(AÖ/BT)