Honaz İlçesi'nde minibüs şoförlüğü yapan ve bir süredir şeker hastalığı tedavisi gören evli ve 2 çocuk babası Hasan Yarış, dün akşam oynanan Fenerbahçe- Galatasaray Süper Final maçını izlemek için ilçedeki bir kahveye gitti. Çay ocağının yanında bulunan bir sandalyeye oturan ve aşırı heyecanlanan Hasan Yarış, maçın ilk yarısının son dakikalarına doğru aniden fenalaşıp yere yığıldı. Kahvedekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansa alınan Yarış, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülmek istendi, ancak kalp masajı yapılmasına rağmen yolda yaşamını yitirdi. Honazspor'da bir süre kaleci olarak da oynayan ve Galatasaray tutkunu olan Hasan Yarış'ın vefatı, ilçede büyük üzüntü yarattı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Yarış'ın cenazesi, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'ndan bugün sabah saatlerinde yakınları tarafından alınarak önce Honaz'daki evine, ardından öğle olması beklenmeden Çarşı Camisi'ne götürüldü. Honaz Belediye Başkanı AK Parti'li Turgut Devecioğlu, akrabaları ve arkadaşlarının katıldığı cenaze namazının ardından Yarış'ın cenazesi Yukarı Mezarlık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

ŞAMPİYONLUĞA SEVİNEMEDİLER

Kahvede Yarış'ın rahatsızlanmasına tanık olan vatandaşlar büyük üzüntü yaşadı. Aynı kahvede maç seyreden Erol Sarı, Hasan Yarış'ın birden yere düştüğünü belirtip, "Bir anda yere yığıldı. Maçın 41'inci dakikalarında falan yaşandı olay. Çok iyi bir arkadaşımızdı. Herkesle iyi geçinen, iyi bir Galatasaray taraftarıydı. Kahvede bulunanlar ilk müdahaleyi yaptı, sonra ambulans geldi ve arkadaşımızı ambulansa taşıdık. Daha sonra Hasan Yarış'ın vefat ettiği haberini aldık, çok üzgünüz" dedi.

Kahvede bulunanlardan Galip Yıldız, maçın oynandığı sırada arka sıralardan bir ses geldiğini ifade edip, "Hasan Yarış aniden yere düştü. Kalp masajı yapıldı. Sonra ambulans geldi ve Hasan Yarış ambulansa konuldu. Maçtan sonra vefat ettiği haberini aldık. Kendisi fanatik Galatasaray taraftarıydı. Biz Galatasaraylılar olarak şampiyon olmamıza rağmen sevinemedik. Hasan abi çok sevdiğimiz bir insandı" diye konuştu.



ONB(AÖ/SS)