Bafra İlçesi'nde oturan ve geçtiğimiz yıl Kızılırmak Lisesi'nden mezun olan Ali Topal bu sabah minibüs ile tek başına LYS'ye katılmak için Samsun Ticaret Sanayi İlköğretim Okulu'na geldi. Bahçede beklerken, karın ve mide ağrısı başlayan Ali Topal, saat 10.00'da sınav salonuna girdi. Sınav başladıktan 10 dakika sonra mide bulantısı artan Topal, ağrıya dayanamayınca salonudan çıkarak lavobaya gitti. Kurallar gereği salonuna yeniden alınmayan öğrenci, ağrılarının artması nedeniyle ambulansla sınav sorumlusu Doç.Dr. İsrafil Balcı gözetiminde Gazi Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldırılarak tedavi altına alındı. 

"TAŞ DÜŞÜRÜYOR OLABİLİR"

Ali Topal'a müdahale eden Genel Cerrahi uzmanı Dr.Şevket Kalyoncu, "İlk belirlemelere göre böbrek taşı düşürüyor olabilir. Kontrollerden sonra hastalığıyla ilgili kesin bir şey söyleyebiliriz" dedi.

"SINAV HAKKIM YANDI"

Koluna serum takılan Ali Topal ise, "Sabah kalktığımda hafif mide ağrım vardı. Sınav için Samsun'a geldim. Bahçede beklerken ağrılarım arttı. Sınav başladıktan kısa süre sonra karın ve mide ağrılarım arttı. Bende salondan çıkıp tuvalete gittim. Geri döndüğümde beni sınava almadılar. Hastaneye getirdiler.  Ama sınav hakkım yandı. Bu sınav için uzun süre hazılanmıştım" diye konuştu.

Hastanede Ali Topal'ın başından ayrılmayan sınav sorumlusu Doç.Dr. İsrafil Balcı ise, "Kurallara göre sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun terk eden öğrenci sınav salonuna geri alınmayacağından şu anda sınav hakkını  kaybetti" dedi.



HÇ(İS/AK)