İstanbul Narkotik Polisi, yurt içi uyuşturucu kaçakçığı şüphesi ile Mithat Ö. ve Behçet Ö.’yü takibe aldı. Yapılan fiziki takipte, 2 şüphelinin, 25 yaşındaki Müslim Ç. ile irtibat kurdukları belirlendi. Çalışmayı derinleştiren ekipler, Müslim Ç.’nin Hakkari üzerinden eroin getirme hazırlığı yaptığı belirlendi. İddiaya göre Müslim Ç.’nin talimatı ile İran sınırından alınan eroin, Reşit T. ve Ali Ö. tarafından Eylül ayının ortalarında bir cipin iç döşemesinin altına zulalanarak İstanbul’a getirildi. Müslim Ö.’nün adamları uyuşturucuyu teslim alırken, Yurt içi nakliyesini yaptıkları iddia edilen Reşit T. Van’a, Ali Ö. ise Mersin’e döndü.


CİPİ ADIM ADIM TAKİP ETTİ


Polis, Müslim Ç.’nin kullandığı cipi an be an takip ederken, cipin Çekmeköy’deki bir villanın garajına girmesiyle operasyon başlatıldı. Yapılan eş zamanlı operasyonla elebaşı Müslim Ç., adamları, Bahadır Ç., Mithat Ö. ve Behçet Ö. villada gözaltına alındı. Şebekenin yurtiçi nakliyesini yapan Reşit T. Van’da, Ali Ö. ise Mersin’de gözaltına alındı. Lüks villanın garajındaki cipte yapılan aramalarda, 59 paket halinde, 51 kilo 300 gram eroin ele geçirildi.


OPERASYON POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI


İran sınırından zulalanan uyuşturucuların bulunduğu otomobili belirleyen polisin cipi takip etme anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, İstanbul trafiğinde ilerleyen cipin, E-5 sapağından girişi, İkitelli Basın Ekspres Yolu’ndan devam ederek, Çekmeköy’deki villaya ulaştığı ana kadar seyri görülüyor. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde telsizle polis amirinin, sürekli ekipleri yönlendirmesi de dikkat çekiyor. Amir, önce tüm ekiplere telsizle aracın konumunu belirterek, aracın gideceği son noktaya kadar takip edileceğini söylüyor. Daha sonra, araç villanın bulunduğu siteye girerken, ekiplere geride kalmaları yönünde talimat veriyor. Bu andan sonrasında cip görüntülenemezken, aracın hemen peşindeki ekipler telsiz anonsları ile amire araç hakkında bilgi veriyor.


“OPERASYONA BAŞLIYORUZ"


Cipin villanın otoparkına girdiğinin bildirilmesi üzerine, ekip amiri, “İçinde uyuşturucu madde bulunduğunu değerlendirdiğimiz araç, şu anda giriş yaptı" diyerek, ekiplerin konumlandırılması gerçekleştiriyor ve "operasyona başlıyoruz" talimatı veriliyor.


ZEMİN DÖŞEMELERİNİN ALTINI KOMPLE EROİN ZULASI YAPMIŞLAR


Polisin baskın anları görüntülerde yer almazken, villanın garajındaki cipte yapılana arama görüntüleri de kameralara yansıdı. O görüntülerde, polisin ön yolcu bölümünde zemindeki zulayı bulma anları yer alıyor. Döşemeye yapılan özel bir kapağın altından yaklaşık 30 paket eroin çıkarılması görüntülerde yer alırken, sürücü bölümündeki zeminin döşemesinde bulunan diğer bir zuladan da yakın miktarda uyuşturucu bulunması polis kamerasına yansıyan görüntülerde yer alıyor.


ŞÜPHELİLERDEN 6’SI DA TUTUKLANDI


Polisin yaptığı çalışma neticesinde Avrupa’ya gönderilmesi planlanan uyuşturucular, gönderilmeden ele geçirilirken gözaltına alınan 6 zanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından çıkarıldıkları İstanbul Adliyesi’nde tutuklandı. Bu arada tutuklanan zanlılardan eroin şebekesinin elebaşının yardımcısı olduğu iddia edilen Bahadır Ç.’nin daha önceden kasten adam öldürme, adam yaralama, tehdit gibi 7 ayrı suçtan da aramasının olduğu öğrenildi.


(BB) (FOTOĞRAFLAR)