POLİS TEKİRDAĞ’A KADAR TAKİP ETTİ


Büyükçekmece’den Kapıkule’ye doğru hareket eden zanlıyı İstanbul Narkotik Polisi takip etmeye devam etti. İtalyan Emiliano B.’nin her adımını izleyen ekipler yolda kimseyle görüşüp görüşmeyeceğini belirlemek istedi. Fakat İtalyan uyruklu zanlı Tekirdağ’a ulaşmasına rağmen kimseyle görüşmedi. Bunun üzerine İstanbul Polisi, Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleşen operasyonla otomobili durdurdu. İtalyan kurye Emiliano B. gözaltına alındı. Büyükçekmece’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda ise uyuşturucuyu otomobile yükleyen İbrahim S. gözaltına alındı.


"ZULAMOBİL"DEKİ UYUŞTURUCULARI NARKOTİK KÖPEĞİ BULDU


Zanlıları gözaltına alan İstanbul Polisi uyuşturucu kaçakçılığı yapılan otomobili incelemek için aracı emniyet otoparkına götürdü. Burada, özel eğitimli bir narkotik köpeğine arama yaptırıldı. Narkotik köpeğinin belirlediği yerler söküldü. Otomobilin ön sağ zemin döşemesinin altında, arka tamponun iç bölümünde ve 2 koltuk arasındaki metal bir kapağın altında paketler halindeki uyuşturucular bulundu. Araçta 83 paket halinde toplam 43 kilo 74 gram eroin ele geçirildi. Bu arada, otomobilde, uyuşturucu bulunan zulaların yanı sıra, çok sayıda boş zulanın bulunduğu belirtildi. Aracın uyuşturucu sevkıyatı için özel olarak yaptırıldığı iddia edildi.


Gözaltına alınan 2 zanlı emniyetteki sorgularının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkan zanlılar hakim kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.