Tatil için Çanakkale’de yaşayan akrabalarının yanına gelen Ömer Gelir, başından geçenleri DHA muhabirlerine anlattı. Tekirdağ Turizm ve Otelcilik Lisesi üçüncü sınıfında okurken geçen 6 Mayıs’ta staj için Antalya Kemer'deki bir otelde görevlendirildiğini belirten Gelir, “Otelde ilk gün, staj için görev yapacağımız alanları gezdik. Daha sonra bölüm seçmemiz gerekti. Ben de iyi bir yemek için gerekli etlerin hazırlığı kasaphaneye girmek istedim. Çünkü bir yemek için etin nasıl marine edileceğini bilmek lazım” dedi. 1 Haziran’a kadar herşeyin normal gittiğini kaydeden Gelir, “O gün öğle saatlerinde kasaphanede hazırlık yapıyordum. Oteldeki şovlarda da görev alıyordum. 1 Haziran öğle saatlerinde mutfakta ezilmiş sarımsak gerekiyordu. Kıyma makinesi ile sarımsak çekmemiz gerekiyordu. Mutfaktaki ustam ilk çekimi yaptı. Sonra baş aşçı onu çağırınca ben devam ettim. İkinci çekimi yapıp mutfaktan ayrılacaktım. Et dilimlerini itmekte kullandığımız tokmağı bulamayınca elimi kullanıp çekime başladım. O anda elimi makineye kaptırdım” dedi.

Acı ile bağırınca bir başka ustanın şarteri indirdiğini anlatan Ömer Gelir, başta otelin teknik müdürü olmak üzere herkesin yardıma geldiğini söyledi.

KIYMA MAKİNASI İLE İKİ HASTANE

Kendisini kurtarmaya gelenlerin ambulans çağırdığını, bu sırada da elinin kurtulması için makinayı geri sardıklarını anlatan Gelir, “Ancak acım giderek artıyordu. Bunun üzerine durduk. 112 ambulansı ile gelen bayan görevli bana iki serum taktı. Kanama olacağını söyleyip kurtarma operasyonunun hastanede yapılması gerektiğini belirtti. Gerekli malzemelerin ambulansta olmadığını söyledi. Kıyma makinasını yerinden söküp beni önce özel bir hastaneye götürdüler. Beni uyutarak elimin bir bölümünü makineden çıkarmışlar. Sonra beni yine kıyma makinesi ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevketmişler. Orada ikinci bir operasyonla elimi makineden çıkarmışlar. Ameliyata alınmışım. Şimdi sağ elim yok. Turizm sektöründe gerekli aşçılık için mutfağın en altından başlamak gerekiyordu. Ama olmadı” dedi.

ŞİMDİ TURİZM OKUMAYACAĞIM, HUKUKÇU OLACAĞIM

Başına gelen bu olaydan sonra hukuk okumaya karar verdiğini anlatan Ömer Gelir, “Şu anki hedefim, hukukçu, avukat, savcı, hakim olmak. Ben stajyerlere yönelik bir ihmal olduğunu düşünüyorum. İşte bu yüzden hukuk adamlığını seçmek istiyorum. Büyük bir otelde başıma bu geldi. Adını çıkarmak istemiyorlar. Ama sonuçta bir can yani. Elim gitti. Ölüm olabilirdi. Bunu örtbas etmek o kadar kolay olmamalı. Bir insanın elinin bedeli olmalı. Bir insan hakkını aramalı. Ben mağdurların hakkını aramak adına hukukçu olacağım” dedi.

Anne ve babasının bu kazadan sonra otele dava açtıklarını kaydeden Gelir, “Mahkeme devam ediyor. Hukuksal mücadelemiz sürecek” dedi.



ES(İÖ/AAA)