İstanbul Mali Şube Müdürlüğü, 2 yıl önce Narkotik Şube’nin yaptığı operasyonda el konulan Hummer marka bir cipi incelemeye almıştı. Çivi atan, elektro şok veren ve duman püskürten zırhlı cipin 2010 yılında yapılan incelemesinde ABD’deki fabrika fiyatından çok daha ucuza Türkiye Gümrüğü'nden geçirildiği belirlenmişti. ABD polisiyle 2 yıl süren ortak çalışmalar neticesinde yaklaşık 300 lüks aracın düzenlenen sahte belgelerle alındığı fiyatın çok altında fiyatlarla Türkiye’ye getirildiği tespit edildi.


Böylece bu yolla, araç değerinin yaklaşık yüzde 110’u olan lüks tüketim vergisi ve gümrük vergisinin az bir kısmının ödendiği belirlendi. İthalattaki usulsüzlük neticesinde devletin, milyonlarca dolar zarara uğratıldığı belirlenmişti. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisi tespit edilen 300 lüks aracın sahiplerini emniyete çağırmaya geçen hafta başlamıştı.


OPERASYONUN BAŞLAMASINA NEDEN OLAN ÇİVİ ATAN HUMMER CİP DE EMNİYETE GETİRİLDİ


Polisin yaptığı çağrı neticesinde 3 lüks otomobil sahibi önceki gün araçlarını emniyete getirmişti. Bu günde operasyonun başlatılmasına neden olan Hummer'ın da arasında bulunduğu 2 lüks araç emniyete getirildi. 2 yıl önce Narkotik Polisi’nin el koyduğu çivi atan, duman püskürten ve elektro şok veren zırhlı cip, 2010’da sahibine teslim edilmişti. Aliasker İsmailoğlu’na ait olan zırhlı cipin, çivi atma, duman püskürtme, elektro şok verme özelliklerinin kaldırıldığı öğrenildi. Hummer marka cip emniyette incelenirken, sahibi Aliasker İsmailoğlu, Mali Şube Müdürlüğü’nde konuyla ilgili bilgi verdi.