Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 3 ay önce düzenlediği ve 7 ili kapsayan 'Otopsi-1' adlı operasyonda 24 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 24 kişiden 8'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 16'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şebekenin çaldığı ve çoğunu parçaladığı 55 araca ise el konuldu. Ancak polis, serbest kalanların peşini bırakmadı ve teknik takiple aynı suçu işlemeye devam ettiklerini belirleyip, 'Otopsi-2' adlı operasyonu gerçekleştirdi. Şebekenin lüks otomobilleri çalarak motor ve şasi numaralarını değiştirip piyasaya sürdüğü ortaya çıktı. Gerekli fiziki ve teknik takibin ardından 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla Hasan K., Haydar A., Mehmet A., Mustafa T., Mustafa A., Yılmaz Y., Durmuş A. ve Mehmet K. gözaltına alındı.

LÜKS ARAÇ ÇALIYORLAR, ŞİFRELİ KONUŞUYORLAR

Şebeke elemanlarının çaldıkları belirlenen 7 lüks araç ile sahte plakalı ve şasi numarası değiştirilmiş 2 araç, trafikte aktif olan şüphelilere ait 2 araç ile çalıntı otolara ait 3 parça, 8 hacizli ve yakalamalı otolara ait parçaya el konuldu.

Aynı suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan oto yedek parça satıcılığı ve tamirini yapan şebeke elemanlarının polisin takibine takılmamak için kendi aralarında şifreli konuştukları öğrenildi.

Şebeke elemanlarının çaldıkları otomobil için "Çocuk hastanede", şasi numarası değiştirilen araca "Hastamız öldü otopsi yapılıyor", işi bitirilip yola çıkarılan otomobil için de "Çocuğu gönderdik karşıla" gibi şifreler kullandıkları öne sürüldü. Emniyet'te ifadeleri alınan 8 kişi, Adliye'ye sevk edildi.