Swiss Otel'de düzenlenen basın toplantısında Türkiye'deki temasları hakkında bilgi veren Rai, Türkiye'ye İslam ve Hristiyanlık arasında diyaloğun artırılması için gösterdiği çabadan dolayı da teşekkür ettiklerini dile getirdi. Rai, "Bölgedeki istikrar için gösterdiği çabalardan dolayı da teşekkür ediyoruz. Ak Parti'nin Türkiye'ye kattığı dinamizmi de yakından görmüş olduk" dedi.

AK PARTİ'YE ÖVGÜLER


Türkiye'nin, 2006'da savaştan sonra Lübnan'da hayatın normale dönmesi için yaptığı çabaların çok anlamlı olduğunu belirten Rai, "Türkiye Katar ile birlikte cumhurbaşkanı sıkıntısının giderilmesi konusunda da çok büyük çaba sarf etti. Türkiye'ye İslam ve Hristiyanlık arasında diyaloğun artırılması için gösterdiği çabadan dolayı teşekkür ediyoruz. Bölgedeki istikrar için gösterdiği çabalardan dolayı da teşekkür ediyoruz. Bu sayede Ak Parti'nin Türkiye'ye kattığı dinamizmi de yakından görmüş olduk" diye konuştu.

"SURİYE'DE BARIŞÇIL BİR ÇÖZÜMÜ KESİNLİKLE DESTEKLİYORUZ"


Ziyaretlerinde Türkiye'de bulunan diğer kiliselerle yakınlaşma ve yardımlaşma imkanı bulduklarını dile getiren Rai, "Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı, Diyanet İşleri Başkanı ve buradaki kiliselerin liderleriyle de görüştük. Türkiye'nin Arap Baharı konusundaki vizyonuyla ilgili de görüşme imkanı bulduk. Türkiye'nin Suriye'deki sorunların çözümü için harcadığı çabayı çok yakından görmüş olduk. Bölgede yaşayan Hristiyanların barış içinde normal hayatlarını sürdürmeleri için taleplerimizi ilettik. Bölgedeki tüm insanların barışa katkıda bulunmaları konusunda fikirlerimizi beyan ettik" ifadesini kullandı. İstanbul'da yarın yapılacak olan Suriye Halkının Dostları Toplantısı'yla ilgili olarak da Rai, "Suriye'de devam eden kan akışını durduracak tüm çabaları destekliyoruz. Barışçıl bir çözüm için kesinlikle konunun arkasındayız. O yüzden bu toplantının çok önemli olduğunu düşünüyor ve her türlü desteği veriyoruz" dedi.

ZK (TT) (FOTOĞRAF)